Έρευνες - Μελέτες

Από τον χώρο της τεχνολογίας 1 στις 3 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

peopleworkkkk

Την παράδοση, που θέλει τις επιχειρήσεις του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας να διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μεταξύ των άλλων κλάδων, επιβεβαιώνουν και φέτος τα αποτελέσματα του Great Place to Work Hellas. Για το 2021, από τις 25 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, οι 11, ήτοι περίπου το ένα τρίτο του συνόλου, προέρχονται από τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας.

Από τις 25 επιχειρήσεις, που διακρίθηκαν για το 2021 από το Great Place to Work® Hellas, οι 11 εκπροσωπούν τον κλάδο της τεχνολογίαςΣτην έρευνα Best WorkplacesTM 2021, η οποία διεξήχθη για 19η συνεχή χρονιά  στη χώρα μας, διακρίθηκαν 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 «μεσαίες» εταιρείες, που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, και 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Στην πρώτη κατηγορία, αυτή των μεγάλων επιχειρήσεων, τον κλάδο της τεχνολογίας εκπροσωπεί η startup online delivery e-food, η εταιρεία Πληροφορικής EpsilonNet, η SG Digital, η Kaizen Gaming και η ATOS Greece. Στη δεύτερη κατηγορία, αυτή των μεσαίων εταιρειών, από τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας προέρχονται η startup Dialectica και η Siemens Greece.

Τέλος, στην τρίτη κατηγορία, αυτή των μικρών εταιρειών, από τον χώρο της τεχνολογίας συναντάμε τις Convert Group, Pylones Hellas, Campeón Gaming Partners και Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. 

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι
Ο διαγωνισμός Best Workplace διοργανώνεται για 19η συνεχόμενη χρονιά από το Great Place to Work® Hellas και η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School. 

Το Great Place to Work® Hellas και η έρευνα Best WorkplacesTM, η μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης εργασιακού κλίματος στην Ελλάδα, διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους. 

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 47 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 19.200 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί πάνω από 8.900 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21. 

Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για πάνω από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». 

Το Great Place to Work®, για να διαμορφώσει τη λίστα Best WorkplacesTM με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index© για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit© για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.