Έρευνες - Μελέτες

Ένας στους 10 gamers έχει υποστεί κλοπή του ID του

gamers

Πάνω από ένας στους δέκα gamers σε παγκόσμιο επίπεδο (το 12% ή περίπου 179 εκατ. άτομα) έχει πέσει θύμα κλοπής του ID του. Μάλιστα, η αξία των κλεμμένων ID εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αγγίζει τα $347 δισ. παγκοσμίως.

 

Η αξία των κλεμμένων ID θα μπορούσε να αγγίζει τα $347 δισ. παγκοσμίωςΣύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Kaspersky, σε δείγμα 5.031 gamers από 17 χώρες, σχεδόν το ένα πέμπτο (19%) έχει επίσης εκφοβιστεί κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Αυτή η ανησυχητική τάση είναι ακόμη πιο διαδεδομένη στη Ρωσία (44%), τη Σαουδική Αραβία (27%), την Τουρκία (28%) και τις ΗΠΑ (27%).

 

Ακόμα χειρότερα, ένας στους τρεις (33%) gamers υπέφερε από cheaters. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα στρες και άγχος για το 31%. Αυτό είναι απογοητευτικό, καθώς η ανακούφιση από το άγχος είναι αυτό που οι περισσότεροι από αυτούς (62%) επιζητούν στο παιχνίδι, καθώς και συγκινήσεις (62%) και στη συνέχεια φιλία (46%).

 

Η νέα αυτή έρευνα ανατέθηκε από την Kaspersky και πραγματοποιήθηκε από τη Savanta τον Νοέμβριο του 2020, για να εξετάσει την κατάσταση του παγκόσμιου gaming το 2020. “Κατά τη διάρκεια του gaming, είναι σημαντικό να εξετάσετε εξαρχής πώς μπορείτε να αποφύγετε ή να χειρίζεστε καλύτερα τους εκφοβιστές, τους απατεώνες και τους χάκερ. Αν λάβετε τα μέτρα σας εξαρχής, μπορείτε να βάλετε πολλούς από αυτούς τους φόβους σας στην άκρη και να επικεντρωθείτε στην απόλαυση του παιχνιδιού”, σημειώνει η Kaspersky.

 

Γράφημα

Ασφαλές παιχνίδι

Η Kaspersky συστήνει επτά τρόπους, ώστε οι gamers να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, ενώ παίζουν διαδικτυακά:

“- Πάντα αγοράζετε PC games είτε από γνωστές πλατφόρμες, όπως το Steam και το GOG, είτε από επίσημους ιστότοπους προγραμματιστών.

- Τα επίσημα καταστήματα προσφέρουν συχνά εκπληκτικές εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν παιχνίδια. Ωστόσο, πολλές προσφορές μέσω email μπορεί να είναι απάτη. Μεταβείτε στον ιστότοπο του προγραμματιστή ή του καταστήματος για να δείτε, αν αναφέρεται η έκπτωση εκεί.

- Πριν αγοράσετε, μάθετε τους κανόνες του καταστήματος για την επιστροφή ενός παιχνιδιού που δεν σας αρέσει ή που δεν λειτουργεί στον υπολογιστή.

- Αντί να συνδέσετε μια κάρτα με όλες τις αποταμιεύσεις σας, πάρτε μια χρεωστική κάρτα για online αγορές και συμπληρώστε την, όπως απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι εισβολείς εισέλθουν σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείτε, δεν θα κερδίσουν πολλά.

- Συνιστούμε να συνδεθείτε σε διαδικτυακά καταστήματα μόνο από το σπίτι, έχοντας ασφαλίσει σωστά το οικιακό σας δίκτυο.

- Προστατέψτε τον λογαριασμό σας στο Steam και το Battle.net και σε οποιαδήποτε προφίλ κοινωνικών δικτύων για να συνδεθείτε σε καταστήματα παιχνιδιών (αλλά μην χρησιμοποιείτε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων για να συνδεθείτε αλλού, αν μπορείτε να το αποφύγετε).

- Οι υπολογιστές, τα smartphone και τα tablets, που χρησιμοποιείτε για παιχνίδια, χρειάζονται επίσης προστασία. Μια αξιόπιστη λύση μπλοκάρει ψευδείς ιστότοπους και κακόβουλα προγράμματα, παρέχει ειδοποιήσεις για ζητήματα ασφάλειας και σε αντίθεση με τη λανθασμένη αντίληψη, δεν καταστρέφει το παιχνίδι”.