Στους καλύτερους εργοδότες, παγκοσμίως, οι εταιρείες τεχνολογίας

Έρευνες - Μελέτες

της Νατάσας Φραγκούλη, fragouli@sepe.gr

14 Οκτωβρίου 2020

Την παράδοση, που θέλει τις πολυεθνικές του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών να παρέχουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μεταξύ των άλλων κλάδων, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα του Great Place to Work. Για το 2020, οι εννέα από τις 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμο, ήτοι περίπου το ένα τρίτο του συνόλου, προέρχονται από το χώρο της τεχνολογίας (Information Technology).

 

Ποιες είναι οι 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην υφήλιοΜάλιστα, οι κλάδοι, που συναντώνται συχνότερα στη λίστα, είναι οι κλάδοι του Information Technology και Manufacturing & Production. Αυτήν την εικόνα αποτυπώνει το Great Place to Work, που ανακοίνωσε χθες την 10η ετήσια διεθνή λίστα με τις πολυεθνικές, οι οποίες ξεχωρίζουν το 2020 για το εργασιακό τους περιβάλλον (World’s Best Multinational Workplaces).

 

Η εταιρεία τεχνολογίας Cisco κατατάσσεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την DHL Express (εταιρεία που έχει διακριθεί επανειλημμένως και στην Ελλάδα), που μαζί με το Hilton, συνθέτουν την πρώτη τριάδα.

 

Εκτός από τη Cisco, τον κλάδο της τεχνολογίας εκπροσωπούν στην ίδια λίστα: η SAS στην 9η θέση, η οποία απασχολεί 13.000 άτομα, η Salesforce στην 4η θέση με 52.000 εργαζόμενους και η Mercado Libre στην 8η θέση με προσωπικό 8.655 άτομα.

 

Ακολουθούν η Intuit Inc στην 11η θέση με 9.382 εργαζόμενους, η SAP στην 12η θέση με 95.983 άτομα προσωπικό, η Adobe στην 13η θέση με 22.000 εργαζόμενους, η Dell Technologies στην 17η θέση με 165.000 άτομα προσωπικό και η Cadence στην 18η θέση με 8.674 εργαζόμενους.

 

Να σημειωθεί ότι η Salesforce και η Cisco καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις και στη λίστα Best Workplaces in Europe 2020.

 

Οι επιδόσεις στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Great Place to Work, οι τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (DHL Express, MARS, The Adecco Group και AbbVie) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον.

 

To Great Place to Work για 10η συνεχόμενη χρονιά αξιολογεί και ανακοινώνει τις 25 εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν το 2020 για το εργασιακό τους περιβάλλον και εντάσσονται στη “World’s Best Workplaces List”. Στην έρευνα του Great Place to Work συμμετείχαν, διεθνώς, πάνω από 10.000 εταιρείες και οργανισμοί, οι οποίοι απασχολούν περισσότερους από 10.2 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 92 χώρες.

 

Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτήν τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας, στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΤΕΥΧΟΣ

17

Έρευνα για τη βιομηχανία Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 2019/ 2020