Έρευνες - Μελέτες

Άνοδος στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως αναμένεται το 2020

smartphonehanddf

Ανοδική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν το 2020 οι πωλήσεις smartphones, καθώς φέτος εκτιμάται ότι θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά 3% περισσότερα «έξυπνα» κινητά σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις -σε επίπεδο τεμαχίων- θα κινηθούν στα επίπεδα των 1,57 δισεκατομμυρίων συσκευών. Το 2020 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για τον κλάδο των smartphones, ο οποίος το περασμένο έτος ακολούθησε πτωτική τροχιά με τις πωλήσεις να περιορίζονται κατά 2% έναντι του 2018.

Φέτος αναμένεται να διατεθούν στη διεθνή αγορά 3% περισσότερα «έξυπνα» κινητά σε σχέση με το 2019Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gartner, οι περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρική, της Ασίας / Ειρηνικού και η ευρύτερη περιοχή της Κίνας θα είναι εκείνες που θα καθοδηγήσουν την ανάπτυξη των πωλήσεων, πετυχαίνοντας -έκαστη- μέση ετήσια άνοδο της τάξης του 5%.

«Το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους κατασκευαστές smartphones, κυρίως λόγω της υπερπροσφοράς συσκευών και των μεγαλύτερων κύκλων αντικατάστασης συνολικά. Εντούτοις, το 2020 η αγορά αναμένεται να ανακάμψει με την έναρξη της διείσδυσης της τεχνολογίας 5G και την αύξηση της κάλυψης των δικτύων 5ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία» αναφέρουν οι αναλυτές σχετικά με την πορεία της αγοράς το τρέχον έτος.

Η Gartner προβλέπει ότι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων 5G θα ανέλθουν συνολικά σε 221 εκατομμύρια μονάδες το 2020, αριθμός που αντιπροσωπεύει ποσοστό 12% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων. Οι πωλήσεις smartphones 5G αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν το 2021 στα 489 εκατομμύρια μονάδες.

Smartphones 5G
Η εμπορικότητα των τηλεφώνων 5G εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί το 2020. «Τα 5G τηλέφωνα που κοστίζουν κάτω από $ 300 έχουν ήδη ανακοινωθεί, οπότε η αύξηση των πωλήσεων των τηλεφώνων 5G αναμένεται να ξεπεράσει αυτή των κινητών 4G τους επόμενους δώδεκα μήνες» εκτιμά σε σχετικό report της η εταιρεία.

Από πλευράς αγορών, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, η περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού και η Μεγάλη Κίνα (Κίνα, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ) θα παρουσιάσουν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2020, με 5,9%, 5,7% και 5,1% αντίστοιχα.

Η ισχυρή ζήτηση για τηλέφωνα 5G γενικά, μαζί με τις προσδοκίες του πρώτου iPhone 5G της Apple, θα ενισχύσει τη ζήτηση για smartphones, ιδιαίτερα στην Ασία / Ειρηνικό και την Μεγάλη Κίνα. Όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones, σύμφωνα με τους αναλυτές, η περιοχή της Μεγάλης Κίνας και η αναδυόμενες αγορές σε Ασία / Ειρηνικό θα διατηρήσουν τις θέσεις τους ως νούμερο 1 και νούμερο 2 αγορές για τα «έξυπνα» κινητά σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020, με αντίστοιχες πωλήσεις 432,3 εκατομμυρίων και 376,8 εκατομμυρίων συσκευών.