Έρευνες - Μελέτες

Στην Ελβετία το πιο γρήγορο Ίντερνετ της περιοχής ΕΜΕΑ - Πρώτη στον κόσμο η Νότιος Κορέα

internetspeed

Τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, μεταξύ των κατοίκων της περιοχής ΕΜΕΑ (Europe, Meadle East, Africa), απολαμβάνουν οι Ελβετοί που, με μέση επίδοση τα 14,5Mbps, σερφάρουν με την τέταρτη καλύτερη ταχύτερη σύνδεσης στον κόσμο. Η Σουηδία, με μέση ταχύτητα σύνδεσης (πραγματική και όχι ονομαστική) τα 14,1Mbps και η Ολλανδία με 14Mbps είναι οι χώρες της περιοχής ΕΜΕΑ με τις επόμενες καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα, Σουηδία και Ολλανδία κατατάσσονται στην 5η και 6η θέση, αντίστοιχα, μεταξύ των χωρών με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο στον κόσμο. Συνολικά δε έξι ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβάνονται στο “top ten” των παγκόσμιων πρωταθλητών στις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο.


Έξι ευρωπαϊκές χώρες στο “top ten” των παγκόσμιων πρωταθλητών στις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai “State of The Internet Report”, που αφορά το 3ο τρίμηνο του 2014, εξαιρετικές επιδόσεις στην ταχύτητα του Διαδικτύου εμφανίζουν, επίσης, η Ιρλανδία, με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 13,9Mbps, η οποία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην περιοχή ΕΜΕΑ και την έβδομη διεθνώς. Ακολουθεί η Τσεχία με επίδοση 12,3Mbps, που τη φέρνει στην πέμπτη θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής ΕΜΕΑ και την ένατη σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη Φινλανδία να έπεται στην έκτη θέση της περιοχής ΕΜΕΑ και την 11η της διεθνούς κατάταξης, με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 11,7Mbps. Την πρώτη δεκάδα των χωρών, που κάνουν “sprint” στο Διαδίκτυο στην περιοχή ΕΜΕΑ, συμπληρώνει η Νορβηγία με ταχύτητα 11,4Mbps (13η σε παγκόσμιο επίπεδο), το Βέλγιο με επίσης 11,4Mbps (14ο στον κόσμο), το Ισραήλ με την ίδια επίδοση (15ο διεθνώς) και η Ρουμανία, η οποία με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 11,3Mbps βρίσκεται στη 10η θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής ΕΜΕΑ και τη 16η σε παγκόσμια βάση.

Average Connection Speed by EMEA Country


Παγκόσμια πρωτιά
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 3ο τρίμηνο του 2014, η Νότιος Κορέα παρέμεινε - σε παγκόσμιο επίπεδο - η περιοχή που κάνει “πρωταθλητισμό” στις ταχύτητες του Διαδικτύου. Για το εξεταζόμενο διάστημα, η Νότιος Κορέα, με μέση ταχύτητα σύνδεσης 25,3Mbps, κράτησε τα διεθνή ηνία στις διαδικτυακές  ταχύτητες, με δεύτερο - αλλά σε μεγάλη απόσταση - το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 16,3Mbps και τρίτη την Ιαπωνία με 15Mbps.

Average Connection Speed by Country/Region


Ενδεικτικό της επιτάχυνσης των διαδικτυακών ταχυτήτων είναι ότι από τις δέκα περιοχές του πλανήτη, με τις καλύτερες επιδόσεις, οι έξι πέτυχαν να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους το 3ο τρίμηνο του 2014, παραμένοντας - και οι δέκα - σε ταχύτητες άνω των 10Mbps.

“Φρέναρε” το Ίντερνετ
Πάντως, τα στοιχεία της Αkamai δείχνουν μια επιβράδυνση της μέσης ταχύτητας σύνδεσης σε παγκόσμιο επίπεδο το 3ο τρίμηνο του 2014, η οποία μειώθηκε κατά 2,8% στα 4,5Mbps (αν και παραμένει άνω των 4Mbps για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο). Επιβράδυνση παρατηρήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα και στις υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες σύνδεσης, όπου ο μέσος όρος μειώθηκε κατά 2,3%, διαμορφούμενος σε 24,8Mbps.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν η περιοχή του πλανήτη, που “έπιασε” την υψηλότερη διαδικτυακή ταχύτητα και συγκεκριμένα την “εκρηκτική” τιμή των 84,6Mbps, με τη Σιγκαπούρη να ακολουθεί με 83Mbps και τη Νότιο Κορέα στην τρίτη θέση με 74,2Mbps.