Οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 0,8% το 3ο τρίμηνο του 2019

Έρευνες - Μελέτες

11 Νοεμβρίου 2019

Ανοδική πορεία, μετά από επτά τρίμηνα συνεχούς πτώσης, κατέγραψαν οι πωλήσεις smartphone την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη διεθνή αγορά, διατέθηκαν το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 358,3 εκατομμύρια smartphones, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 8,1% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Μετά από επτά συνεχή τρίμηνα πτωτικής πορείας, οι πωλήσεις smartphones ανέκαμψαν την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της IDC, η πορεία της ινδικής αγοράς και των αναπτυσσόμενων οικονομιών ήταν εκείνες που ώθησαν σε άνοδο τις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως. Σημαντική για την πορεία των smartphones ήταν και η επίδοση της Κίνας, όπου τα κορυφαία εγχώρια brands αύξησαν τις τοπικές αποστολές τους ενόψει της "Single 'Day" (11.11), το κινεζικό ισοδύναμο της “Black Friday” για την αγορά των ΗΠΑ.

“Η επιστροφή της αγοράς σε θετικό πρόσημο και η συνεχιζόμενη ζήτηση για κινητά τηλέφωνα είναι ενδεικτική της ανθεκτικότητας του κλάδου”, σχολιάζουν οι αναλυτές της IDC.

Όσον αφορά τους παίκτες της αγοράς, την πρώτη θέση, παγκοσμίως, διατήρησε η Samsung, με την εταιρεία να διευρύνει τις πωλήσεις της κατά 8,3% σε ετήσια βάση, πετυχαίνοντας συνολικές πωλήσεις 78,2 εκατομμύρια συσκευών και μερίδιο αγοράς 21,8% έναντι 20,3% έναν χρόνο νωρίτερα. Από την πλευρά της, η Huawei κατέλαβε τη δεύτερη θέση της διεθνούς αγοράς, πραγματοποιώντας μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων απ’ ό, τι αναμενόταν, καθώς μετατόπισε το ενδιαφέρον της από τη διεθνή στην εγχώρια αγορά της Κίνας, γεγονός που βοήθησε τις πωλήσεις της να παραμείνουν σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Η εταιρεία διέθεσε στη διάρκεια του τριμήνου 66,6 εκατομμύρια συσκευές, αποσπώντας μερίδιο 18,6% από 14,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. 

Οι κατασκευαστές
Η Apple, με πωλήσεις 46,6 εκατομμύριων iPhones το 3ο τρίμηνο του 2019, βρέθηκε στην τρίτη θέση, καταγράφοντας, ωστόσο, μικρή πτώση σε σχέση με το χρόνο νωρίτερα, καθώς το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε στο 13,2% από 13% το 3ο τρίμηνο του 2018. Στην επόμενη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε η κινεζική Xiaomi, η οποία άντλησε λιγότερο από το ένα τρίτο των πωλήσεων της από την εγχώρια αγορά στην Κίνα και είδε τη συνολική δυναμική της να ενισχύεται ελαφρά, αφού από 9,1% έναν χρόνο νωρίτερα, το μερίδιο της ανήλθε σε 9,5% το 3ο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Τέλος, η OPPO ήταν εκείνη που συμπλήρωσε την πεντάδα με τους πιο ισχυρούς κατασκευαστές της διεθνούς αγοράς κατά το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι παίκτες της παγκόσμιας αγοράς, πέραν των πέντε βασικών, είδαν συνολικό μερίδιο αγοράς 28,7% από 34% έναν χρόνο νωρίτερα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ