Ανοδικά κινείται η αγορά servers στην περιοχή της EMEA

Έρευνες - Μελέτες

31 Ιουλίου 2019

Θετικά μηνύματα εξέπεμψε η αγορά των servers στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) κατά το 1ο τρίμηνο του έτους. Η αξία της αγοράς διευρύνθηκε κατά 4,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τα $4,1 δις. Αν και τα έσοδα των κατασκευαστών αυξήθηκαν, οι πωλήσεις σε επίπεδο όγκου ήταν μειωμένες το ίδιο διάστημα, με την πτώση να διαμορφώνεται ποσοστιαία στο 3,6%. Σύμφωνα με σχετικό report της International Data Corporation (IDC), η αξία της αγοράς εκφρασμένη σε ευρώ υποχώρησε στην περιοχή της ΕΜΕΑ το εξεταζόμενο διάστημα κατά 3,7% στα €4,6 δις, αποκτώντας το πρώτο αρνητικό πρόσημο τα τελευταία οκτώ τρίμηνα.

Οι πωλήσεις servers αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2019 στην ΕΜΕΑ, φθάνοντας σε αξία τα $4,1 διςΑπό τις επιμέρους αγορές της ΕΜΕΑ, αυτή της Δυτικής Ευρώπης κινήθηκε σε θετικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, οι πωλήσεις servers ήταν σημαντικά αυξημένες το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το ποσοστό της αύξησης να διαμορφώνεται σε 17,6%. Η πολύ καλή πορεία της ιρλανδικής αγοράς - σύμφωνα με τους αναλυτές - συνδέεται με τις εκτεταμένες επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα. Η Γαλλία είχε επίσης ένα πολύ καλό τρίμηνο, καθώς η αξία της αγοράς των servers ενισχύθηκε κατά 30% στα έσοδα από servers, ενώ η Γερμανία με έσοδα περίπου $791 εκατ. διατήρησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά της περιοχής.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, την πρώτη θέση από πλευράς πωλήσεων στην αγορά των severs στην περιοχή της ΕΜΕΑ, κατέλαβε το 1ο τρίμηνο του 2019 η HPE με μερίδιο 28%, αν και η εταιρεία είδε την αξία των πωλήσεων να μειώνεται κατά 7%, ενώ δεύτερη κατετάγη η Dell Technologies με μερίδιο 26%, έχοντας ενισχύσει τις δυνάμεις της κατά 19% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ανόδου συνέχεια
Τα έσοδα από τις πωλήσεις servers στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEMA), επίσης, κατέγραψαν ένα ακόμη σταθερό τρίμηνο, αν και με επίδοση υποδεέστερη από ό,τι σε προηγούμενες περιόδους, καθώς αυξήθηκαν κατά 10,9% το 1ο τρίμηνο του 2019, φθάνοντας τα $792 εκατ. Η υποπεριοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE) είδε την αξία της αγοράς των servers να αυξάνεται κατά 4,3% σε ετήσια βάση, με έσοδα $334,2 εκατ. Στη δε περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, η αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 16,3% με την αξία της να φθάνει τα $457,7 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2019. Το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και το Ισραήλ ήταν οι κορυφαίες αγορές της περιοχής για τους servers, καθώς οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από την ανανέωση των υποδομών ΤΠΕ και την ολοκλήρωση μεγάλων συμφωνιών στην περιοχή.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ