Τα έσοδα από υπηρεσίες Πληροφορικής υπερέβησαν το $1 τρις το 2018

Έρευνες - Μελέτες

17 Απριλίου 2019

Το φράγμα του $1 τρις υπερέβη, το 2018, η παγκόσμια αγορά Υπηρεσιών Πληροφορικής και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών. Τα έσοδα το κλάδου IT Services & Business Services, στο σύνολο της περασμένης χρήσης, αυξήθηκαν κατά 4,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Θετική ήταν, σύμφωνα με την IDC, η πορεία της παγκόσμιας αγοράς Υπηρεσιών ΙΤ και σε επίπεδο 2ου εξαμήνου, με την αξία να αυξάνεται κατά 4,5% και να φθάνει τα $513 δις. Όπως αναφέρει σχετικό report της IDC, το πρόσημο στην αγορά Υπηρεσιών ΙΤ θα παραμείνει θετικό σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, παγκοσμίως, τα επόμενα χρόνια. Σε γεωγραφική βάση, οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη αγορά Υπηρεσιών Πληροφορικής κινήθηκε ανοδικά και ποσοστιαία ενισχύθηκε κατά 4,8% το 2ο εξάμηνο, φθάνοντας στα $233 εκατ., ενώ στο σύνολο του έτους η άνοδος ήταν της τάξης του 4,6%, με την αξία της αγοράς στα $459 εκατ. το 2018.

Η παγκόσμια αγορά Υπηρεσιών ΙΤ αυξήθηκε κατά 4,3% το περασμένο έτος - Οι ΗΠΑ παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά για τον κλάδοΣύμφωνα με τους αναλυτές, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, παρά την πολιτική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με τις μετριοπαθείς, αλλά σταθερές αυξήσεις των κυβερνητικών δαπανών, έχουν κρατήσει ισχυρές τόσο τις εταιρικές, όσο και τις κυβερνητικές δαπάνες, στον τομέα της Πληροφορικής.

Από την πλευρά της, η Δυτική Ευρώπη, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τις Υπηρεσίες Πληροφορικής, αυξήθηκε σχεδόν κατά 3% στα $266 δις στο σύνολο του 2018, πετυχαίνοντας μια πολύ πιο αργή ανάπτυξη από τις ΗΠΑ (η οποία, ωστόσο, είναι υπερδιπλάσια από την αύξηση του ΑΕΠ της περιοχής την ίδια περίοδο). 

Ανοδικές αγορές
Η ανάπτυξη στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού επιβραδύνθηκε ελαφρά στο 6,2%, με έσοδα $110 δις, αντανακλώντας εν μέρει την οικονομική ανησυχία για τον επικείμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και την οικονομική επιβράδυνση σε βασικές ώριμες αγορές, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα. Η αγορά των Υπηρεσιών Πληροφορικής στην Ιαπωνία παρουσίασε ελαφρά άνοδο, ενώ άλλες αναδυόμενες αγορές της περιοχής, όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και το Βιετνάμ, συνέχισαν να επιδεικνύουν έντονη ανάπτυξη. Άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Λατινικής Αμερικής και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE), είδαν ταχύτερη ανάπτυξη το 2018 απ’ ό,τι το προηγούμενο έτος.

Εκτός από τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή και σε κάποιο βαθμό την Κολομβία, οι μεγάλες αγορές της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία οδήγησε τόσο σε εταιρικές, όσο και σε δημόσιες δαπάνες στον τομέα της Πληροφορικής σε άνοδο. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, οι περισσότερες μεγάλες γεωγραφικές αγορές αυξήθηκαν μεταξύ 6% και 15%, κυρίως λόγω της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης και των αυξημένων φορολογικών εσόδων.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ