Οι παγκόσμιες δαπάνες για το Blockchain θα διπλασιαστούν το 2019

Έρευνες - Μελέτες

05 Μαρτίου 2019

Ταχύτατη ανάπτυξη σημειώνει ήδη, παγκοσμίως, η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία του blockchain. Οι δαπάνες για το οικοσύστημα του blockchain αναμένεται ότι σχεδόν θα διπλασιαστούν φέτος, φθάνοντας τα $2,9 δις από περίπου $1,5 δις το 2018 (μια αύξηση της τάξης του 88,7%). Σύμφωνα με το αναθεωρημένο “Worldwide Semiannual Blockchain Spending Guide” της International Data Corporation (IDC), συνολικά μέχρι το 2022 ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα διαμορφωθεί στο 76%, με τις δαπάνες στο τέλος της περιόδου αναφοράς να τοποθετούνται στα $12,4 δις. “Το Blockchain ωριμάζει γρήγορα και έχουμε φθάσει σε ένα σημείο καμπής, όπου η ανάπτυξη των σχετικών εφαρμογών κινείται ταχύτατα. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις επενδύουν τα χρήματά τους δίνει στους προμηθευτές λύσεων blockchain μια καλύτερη αίσθηση για τις υφιστάμενες ανάγκες”, αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας. Τις μεγαλύτερες δαπάνες για λύσεις blockchain αναμένεται να συγκεντρώσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, καθώς τράπεζες, επενδυτικές υπηρεσίες και οι ασφαλιστικές βιομηχανίες θα επενδύσουν περισσότερα από $1,1 δις. Ο κλάδος της διανομής και των λιανικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, προβλέπεται ότι θα πραγματοποιήσουν δαπάνες $653 εκατ. και $642 εκατ. αντίστοιχα φέτος.

Στα επίπεδα των $2,9 δις, από $1,5 δις ένα χρόνο νωρίτερα, αναμένεται να ανέλθουν φέτος οι δαπάνες για το BlockchainΟ τραπεζικός κλάδος, που θα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην αγορά του blockchain, θα επικεντρώσει το μεγάλο μέρος των επενδύσεών του στη διαχείριση χρημάτων, ενώ οι περιπτώσεις χρήσης της διαχείρισης ταυτότητας θα συγκεντρώσουν επίσης σημαντικές επενδύσεις από τις τράπεζες. 


Περιπτώσεις χρήσης
Από τεχνολογική σκοπιά, οι υπηρεσίες πληροφορικής και οι επιχειρηματικές υπηρεσίες (συνδυασμένες) θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% όλων των δαπανών Blockchain το 2019. Οι δε υπηρεσίες πληροφορικής θα συγκεντρώσουν το μεγάλο όγκο των επενδύσεων σε όλη την περίοδο αναφοράς έως το 2022. Το λογισμικό Blockchain θα είναι το μεγαλύτερο τμήμα των δαπανών εκτός της κατηγορίας υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, θα είναι η γεωγραφική περιοχή που θα δει τις μεγαλύτερες δαπάνες για Blockchain κατά το τρέχον έτος ($1,1 δις), με τη Δυτική Ευρώπη να ακολουθεί ($674 εκατ.) και την Κίνα να έπεται ($319 εκατ.). Και οι εννέα περιφέρειες που καλύπτονται από τον οδηγό δαπανών θα δουν ρυθμό αύξησης των δαπανών κατά την περίοδο πρόβλεψης 2018-2022, με την Ιαπωνία και τον Καναδά να ηγούνται με 110% και 90% αντίστοιχα.

“Η αγορά του Blockchain έχει διανύσει μεγάλο δρόμο από το 2017, που ήταν η χρονιά πειραματισμού και ευαισθητοποίησης. Το 2019 θα είναι ένα έτος γενικής υιοθέτησης, αλλά θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αναμόρφωση της ιδεολογίας για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη αγορά”, σημειώνει η IDC στη σχετική της ανάλυση.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΤΕΥΧΟΣ

17

Έρευνα για τη βιομηχανία Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 2019/ 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ