Τα προβλήματα συνδεσιμότητας προκαλούν αναστάτωση στους χρήστες

Έρευνες - Μελέτες

16 Ιανουαρίου 2019

Από τις απλές δυσλειτουργίες ενός τηλεφώνου, όπως η χαμηλή μπαταρία, μέχρι τις πιο περίπλοκες, όπως η κλοπή, η αδυναμία σύνδεσης προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους χρήστες. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η συνδεσιμότητα σήμερα αφορά όλους τους τομείς της καθημερινότητας από την εργασία και την πλοήγηση στους δρόμους μέχρι και τις προσωπικές σχέσεις. Έρευνα της Kaspersky Lab μεταξύ χρηστών, που αντιμετώπισαν προβλήματα συνδεσιμότητας, έδειξε ότι ένας στους πέντε (21%) έχασε μια εκπαιδευτική/επιχειρηματική ευκαιρία εξαιτίας των ζητημάτων αυτών, το 16% δεν μπόρεσε να βρει τον προορισμό του και ένας στους δέκα (13%) έχασε μια κοινωνική ευκαιρία όπως ένα πάρτι, ως αποτέλεσμα μιας μη συνδεδεμένης συσκευής. Στο μεταξύ, ένας στους έξι αντιμετώπισε προβλήματα στις σχέσεις του εξαιτίας ζητημάτων συνδεσιμότητας.

Ένας στους έξι αντιμετώπισε προβλήματα στις σχέσεις του εξαιτίας ζητημάτων συνδεσιμότηταςΗ έρευνα δείχνει ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους, οι συνηθέστερες ανησυχίες τους είναι ότι η οικογένεια και οι φίλοι τους θα ανησυχούν (51%) και ότι δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, αν συμβεί κάτι (45%). Οι ανησυχίες για την αδυναμία συνδεσιμότητας είναι συχνά δικαιολογημένες. Η έλλειψη λειτουργικής σύνδεσης μπορεί για έναν στους πέντε (21%) να έχει ως αποτέλεσμα να ξεχάσουν απλώς μια σημαντική ημερομηνία, ή ακόμα χειρότερα για έναν στους έξι (15%) να προκαλέσει προβλήματα στη σχέση τους με αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Περί συνδεσιμότητας
Παρά το γεγονός ότι εξαρτώνται από το να παραμείνουν συνδεδεμένοι, το 18% των ανθρώπων δεν κάνουν τίποτα για να διατηρήσουν τις συσκευές τους συνδεδεμένες και σε λειτουργία. Στο μεταξύ, μόνο το 34% ελέγχει τα επίπεδα της μπαταρίας του και μόνο ένας στα πέντε (22%) ελέγχει τακτικά την υγεία της συσκευής του.

“Η συνδεσιμότητα παίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητά μας. Όπως δείχνει η έρευνα, χωρίς πρόσβαση στις συσκευές τους, οι άνθρωποι δυσκολεύονται - χάνουν ευκαιρίες, χάνουν και ανησυχούν ο ένας για τον άλλον. Με γνώμονα αυτό, η στάση των ανθρώπων απέναντι στην ασφάλεια των συσκευών τους θα πρέπει να σταματήσει να είναι χαλαρή, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την καλύτερη προστασία των συσκευών μας και τη διατήρηση της συνδεσιμότητας”, αναφέρει η Kaspersky Lab.

Όσον αφορά τη διατήρηση της συνδεσιμότητας, η Kaspersky αναφέρει διάφορες λύσεις που διανέμει η ίδια, όπως μία λύση, που επιτρέπει στους γονείς, ενώ τους ενημερώνει όταν το επίπεδο μπαταρίας μειώνεται στις φορητές συσκευές των παιδιών τους. Μια άλλη λύση επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν το συναγερμό της χαμένης ή κλεμμένης συσκευής τους, να κλειδώσουν και να εντοπίσουν τη συσκευή και να βγάλουν ακόμη και φωτογραφία του ατόμου που τη χρησιμοποιεί.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ