Ιδανικό εργασιακό περιβάλλον προσφέρει ο κλάδος της Πληροφορικής

Έρευνες - Μελέτες

16 Οκτωβρίου 2018

Ισχυρή εκπροσώπηση μεταξύ των κλάδων της οικονομίας, οι οποίοι προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως, έχει αυτός του Information Technology (ΙΤ). Ανάμεσα στις 25 πολυεθνικές, οι οποίες σύμφωνα με το “Great Place to Work” διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμο, οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα είναι το Information Technology και το Manufacturing & Production. Για την ακρίβεια, οι οκτώ από τις 25 επιχειρήσεις της λίστας προέρχονται από τον κλάδο του ΙΤ. Σύμφωνα με την 8η ετήσια διεθνή λίστα “World’s Best Workplaces”, που αξιολογεί και ανακοινώνει κάθε χρονιά τις 25 πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν για το εργασιακό τους περιβάλλον (World’s Best Workplaces List), η Salesforce, με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ανήκει στον κλάδο της Πληροφορικής, κατατάσσεται - όπως και στην περσινή αξιολόγηση - στην πρώτη θέση. Ακολουθεί η Intuit Inc, επίσης από τις ΗΠΑ και επίσης από τον κλάδο της Πληροφορικής. Η τρίτη πολυεθνική από τον τομέα της Πληροφορικής, που βρίσκεται στη λίστα με τις 25, είναι η Mercado Libre από την Αργεντινή και ακολουθεί η Cisco (ΗΠΑ), η SAS Institute Inc. (ΗΠΑ), η SAP SE (Γερμανία), η Cadence Design Systems Inc (ΗΠΑ) και η Adobe Systems Incorporated (ΗΠΑ).

Στην Ελλάδα
Ποιες είναι οι 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμοΣύμφωνα με το “Great Place to Work”, πέντε από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (MARS, DHL Express, AbbVie, SC Johnson και 3M) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το καλό εργασιακό τους περιβάλλον. Στο μεταξύ, οι 15 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι μια εταιρεία, για να ενταχθεί στη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας, στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Η αξιολόγηση
Η κατάταξη, που δημοσιεύει το Great Place to Work, είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας παγκοσμίως όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών. Η λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές “World’s Best Workplaces” στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces, την οποία διεξάγει ετησίως σε περισσότερες από 50 χώρες το Great Place to Work και συντάσσει για κάθε μία, επιμέρους εθνικές λίστες. Κάθε χρόνο, το Great Place to Work καταγράφει και αναλύει τις απόψεις εργαζομένων για το εργασιακό τους περιβάλλον, σε περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς που απασχολούν συνολικά πάνω από 12 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΤΕΥΧΟΣ

17

Έρευνα για τη βιομηχανία Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 2019/ 2020

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας