Έρευνες - Μελέτες

Crash test: Τα πιο ανθεκτικά και τα πιο “ευαίσθητα” tablets της αγοράς

tabletmanwoman1

Τα πιο μεγάλα tablets είναι πιο ευπαθή από τα μικρότερα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δοκιμές που πραγματοποίησε η SquareTrade, εταιρεία παροχής συμβολαίων προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών. Από τις συγκρίσεις της εταιρείας, τα μικρά tablets απέδωσαν πάνω από το προσδοκώμενο, κυρίως σε δοκιμές πτώσης και διαβροχής, καλύτερα από όσο τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα.

Σύμφωνα με την SquareTrade, τα μεγάλα tablets είναι πιο ευπαθή από τα μικρότεραΣυγκρίνοντας τις επιδόσεις δέκα δημοφιλών tablets μέσα από μια διαδικασία “Breakability Test”, στην οποία υπέβαλε τις συσκευές, η εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Samsung Galaxy Tab S 8.4 κατατάσσεται στην κορυφή ως το λιγότερο ευπαθές (breakability score 3,3), ενώ το Tmax 9 HD αποδεικνύεται ως το πιο ευπαθές (breakability score 8,2). Συσκευές, όπως το Sony Xperia Z3 (σκορ 4) και το Apple iPad Mini 3 (σκορ 4,4) πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις. Δημοφιλείς συσκευές, όπως το Samsung Galaxy Tab 10.5 S (σκορ 6) και το Apple iPad 2 air (σκορ 6,1) υστέρησαν σε κάποιες δοκιμές, όπως αυτές της ολισθηρότητας και της πτώσης.

Το SquareTrade Breakability Score εξαρτάται από παράγοντες, όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά, οι συνέπειες μιας πτώσης, η διαβροχή με νερό και καφέ, η ολισθηρότητα. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ (σε μια κλίμακα από 1 έως 10), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος καταστροφής λόγω ατυχήματος.

“Για πρώτη φορά, υποβάλαμε 10 tablets σε απαιτητικά Breakability Tests και διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος, όντως, μετράει. Αυτές οι συνήθως ακριβές συσκευές διαθέτουν μεν χρηστικότητα… ελβετικού σουγιά, αλλά όχι και την αντοχή του. Είναι γεγονός ότι ένα από τα tablets που δοκιμάσαμε, κυριολεκτικά έσπασε στα δύο”, δήλωσε ο Chief Marketing Officer της SquareTrade, Ty Shay. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “σε αντίθεση με τα smartphones, όπου η Apple κατατάσσεται σταθερά πρώτη σε Breakability Tests, εδώ, το Galaxy Tab 8.4 S απεδείχθη το πιο ανθεκτικό”.

Τα crash tests
Το SquareTrade Breakability Score κατατάσσει τα κορυφαία tablets της σεζόν, με βάση την πιθανότητα καταστροφής τους λόγω ατυχημάτων. Τα κρίσιμα στοιχεία, που αξιολογούνται, είναι σχεδιασμός του εμπρόσθιου και του οπίσθιου πάνελ, η στιβαρότητα της κατασκευής και τα υλικά, το μέγεθος, το βάρος, η αντοχή στο νερό και ο βαθμός πρόσφυσης.

Η αξιολόγηση της SquareTrade, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, δεν σχετίζεται με τα συνηθισμένα reviews των συσκευών του είδους, αλλά αφορά δοκιμές των συσκευών σε συνθήκες "καθημερινών κινδύνων", που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας.