Προκηρύξεις - Διαβουλεύσεις

Business IT Excellence Awards 2014

announcements_cover

Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος πραγματοποιούνται τα Business IT Excellence Awards με τη συνεργασία του ΣΕΠΕ. Εξασφαλίστε ότι η σκληρή δουλειά, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα που διακρίνει εσάς, την ομάδα και την επιχείρησή σας θα λάβει τη διάκριση που της αξίζει. Καταθέστε υποψηφιότητα στα καθιερωμένα Business IT Excellence (BITE) Awards και διεκδικήστε μια σημαντική αναγνώριση για την αξία που προσφέρει η Επιχειρηματική Τεχνολογία στο να αποκτήσει η επιχείρησή σας πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή.

Με νέα χαρακτηριστικά και ομαδοποιημένες κατηγορίες βράβευσης, τα BITE Awards 2014 είναι πλέον πιο στοχευμένα, προσφέροντάς σας περισσότερη ευκολία στην επιλογή των κατηγοριών που σας ενδιαφέρουν.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.

Κατηγορίες & Βραβεία

Α. Βραβεία σε επιχειρήσεις για τη Βέλτιστη Χρήση/Αξιοποίηση της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας
Αφορά επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν υλοποιήσει έργα ή έχουν λάβει πρωτοβουλίες στους τομείς των εφαρμογών, υποδομών, υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς και πρακτικές διαχείρισης/διοίκησης, που υποστηρίζουν την επιχειρηματική στρατηγική. Σε αυτήν την ενότητα βραβεύονται και κοινές συμμετοχές, που αποτελούνται από προμηθευτές - πελάτες.

Β. Βραβεία σε εταιρείες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
Αφορά εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθούν και εφαρμόζουν, τις πρακτικές που χρησιμοποιούν και τις καινοτομίες που υλοποιούν. Δεν αξιολογείται το προϊόν ή η υπηρεσία, αλλά η επιτυχία τόσο στην εφαρμογή της επιχειρηματικής στρατηγικής, όσο και συγκεκριμένων τομέων δραστηριότητας που εξετάζονται.

Γ. Βραβεία Έργων & Πρωτοβουλιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Σε αυτήν την ενότητα διακρίνονται πρωτοβουλίες, έργα αλλά και πολιτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώ αφορούν και κοινές συμμετοχές που αποτελούνται από προμηθευτές – δημόσιους οργανισμούς.

Δικαίωμα συμμετοχής
Στα Business ΙΤ Excellence Awards 2014 δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Συμμετοχή στην Α Ενότητα (Βραβεία σε επιχειρήσεις για τη Βέλτιστη Χρήση/Αξιοποίηση της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας) μπορούν να δηλώσουν στελέχη επιχειρήσεων που εφαρμόζουν/χρησιμοποιούν/αξιοποιούν τα συστήματα, υποδομή και υπηρεσίες Πληροφορικής, καθώς και εταιρείες Πληροφορικής για λογαριασμό πελατών τους στην Ελλάδα.

Συμμετοχή στη Β Ενότητα  (Βραβεία σε εταιρείες Πληροφορικής & Επικοινωνιών) μπορούν να δηλώσουν οι εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα.

Συμμετοχή στη Γ Ενότητα (Βραβεία Έργων & Πρωτοβουλιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) μπορούν να δηλώσουν στελέχη οργανισμών του Δημοσίου Τομέα, καθώς και εταιρείες Πληροφορικής για λογαριασμό πελατών τους από τον Δημόσιο Τομέα.

Κάθε εταιρεία έχει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε όσες κατηγορίες επιθυμεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες των βραβείων έχουν τα έργα, οι πρωτοβουλίες ή οι δράσεις που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία 3 χρόνια και δεν έχουν βραβευθεί - ως έχουν - στα Business IT Excellence Awards 2013. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα, μετά την υποβολή των συμμετοχών να συγχωνεύσει ή να ακυρώσει κατηγορίες.

Αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων - κριτική επιτροπή
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από την κριτική επιτροπή και οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στην αίτηση συμμετοχής και λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παρακάτω κριτήρια αξιολόγησης:

Καινοτομία της πρωτοβουλίας/έργου (σε εθνικό ή / και διεθνές επίπεδο).
Σημασία για τον κλάδο, τα εξειδικευμένα στελέχη, τη δημόσια διοίκηση, την εθνική οικονομία και την κοινωνία.
Οφέλη για την εταιρεία/οργανισμό και τους εταίρους/συνεργάτες της (πχ. πελάτες, πολίτες, κ.λπ.).
Σύνδεση/ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της εταιρείας/οργανισμού.
Μεθοδολογία και τρόπος υλοποίησης και αξιοποίησης της πρωτοβουλίας/έργου.
Η τελετή για την απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2014.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση και τους τρόπους συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.businessitawards.gr.