Η Siemens αναδεικνύει τα οφέλη των κτηριακών αυτοματισμών

Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

19 Νοεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το τμήμα κτηριακών αυτοματισμών της Siemens σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 170 μελετητές και συνεργάτες της Siemens παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις για τα νέα συστήματα και την επίδρασή τους στην ενεργειακή αποδοτικότητα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κ. Γιώργος Κοτταράς, Διευθυντής του Τμήματος Προϊόντων και Συστημάτων Κτηριακού Αυτοματισμού της Siemens, ανέδειξε τη μακρά ιστορία και την πλούσια τεχνογνωσία της εταιρείας στο συγκεκριμένο κλάδο, με χιλιάδες έργα εγκατεστημένης βάσης στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ο κ. Κοτταράς αναφέρθηκε ακόμα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα ειδικά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο της Siemens. Η σειρά προϊόντων HVAC (heating, ventilation and air conditioning) της Siemens καλύπτει όλες τις ανάγκες, καθώς περιλαμβάνει κεντρικά συστήματα ελέγχου, τυπικούς κτηριακούς αυτοματισμούς, θερμοστάτες, αισθητήρες, βάνες, κινητήρες, κινητήρες διαφραγμάτων, ρυθμιστές στροφών και θερμιδομετρητές

Έμφαση δόθηκε στο Desigo CC, το νέο λογισμικό της Siemens για Κεντρικά Συστήματα Ελέγχου καθώς και στην ασύρματη πυρανίχνευση. Το Desigo CC φέρνει νέα δεδομένα στη διαχείριση κτηριακών εγκαταστάσεων, προσφέροντας συνδυασμένη επισκόπηση και έλεγχο διαφορετικών διεργασιών από ένα σημείο. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, ανοιχτό, αποδοτικό, ευέλικτο και εύκολο λογισμικό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χρήστη.

Αντίστοιχα, το σύστημα SWING για  την ασύρματη πυρανίχνευση ενδείκνυται για εφαρμογές όπου οι επεμβάσεις πρέπει να είναι περιορισμένες όπως ιστορικά και διατηρητέα κτήρια, ξενοδοχεία και βιομηχανικοί χώροι που όμως δεν δύναται να γίνουν εργασίες καλωδιώσεων.

«Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν πλέον να ελπίζουμε πως σύντομα θα είναι πραγματικότητα έργα κτηριακών αυτοματισμών, που απαιτούν προηγμένες τεχνολογικές λύσεις. Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens Ελλάδας μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτά μέσα από την έμπειρη ομάδα καταρτισμένων μηχανικών και το δίκτυο κορυφαίων συνεργατών που διαθέτει. Όραμά μας είναι να προσφέρουμε ενεργειακά αποδοτικά κτήρια που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον», σχολίασε ο κ. Κοτταράς.

Τα προϊόντα και τα συστήματα κτηριακού αυτοματισμού αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Σήμερα, περίπου το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, γεγονός που αναδεικνύει τη Siemens σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ