Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η Talos Avionics λαμβάνει επένδυση από το JEREMIE Openfund II για την ανάπτυξη οργάνων πλοήγησης αεροσκαφών

Οι αισθητήρες που περιέχονται στα περισσότερα τάμπλετ της αγοράς μπορούν να δώσουν αξιόπιστες μετρήσεις ακόμα και για πιλότους αεροπλάνων! H Talos Avionics έχει αναπτύξει μαθηματικές μεθόδους μ’ αυτό το σκοπό κι έχει μετατρέψει τα τάμπλετ, σε συνδυασμό με μια απλή συσκευή μέτρησης πίεσης, σε πλήρεις κονσόλες πλοήγησης για ελαφρά αεροσκάφη και για ανεμόπτερα. Απευθύνεται σε μια αγορά εκατοντάδων χιλιάδων πιλότων σε όλο τον κόσμο, που μπορούν να προμηθευτούν το λογισμικό ως εφαρμογή από τα app stores της Apple και της Google. Επίσης έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό αυτόνομων οργάνων με στόχο τη κάλυψη μέγαλης γκάμας αναγκών για τους πιλότους. Για τα αεροσκάφη με μηχανή, οι λύσεις της Talos είναι πολύ φθηνότερες και εξίσου αξιόπιστες με τα συμβατικά όργανα. Για δε τα ανεμόπτερα, είναι οι μοναδικές που υπάρχουν.

Η εταιρία ιδρύθηκε τον Ιούλιο, και στεγάζεται στο Τεχνολογικό και Επιστημονικό Πάρκο Κρήτης στο Ηράκλειο. Η τεχνολογία της αναπτύχθηκε από συνιδρυτή της, Παντελή Γεωργιάδη, που ήταν μέχρι πρόσφατα υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης υλικού και λογισμικού στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι δύο ιδρυτές είναι ερασιτέχνες πιλότοι, και ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της αγοράς τους.

Η εταιρία έλαβε πρόσφατα €200.000 από το JEREMIE Openfund II για να τελειοποιήσει τα προϊόντα της και να κάνει τα πρώτα βήματα στην διεθνή αγορά. Ο συνιδρυτής της Talos Λευτέρης Γεωργιάδης δήλωσε: "Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να κάνουμε κάτι δημιουργικό σ’ ένα τομέα που η Ελλάδα μέχρι τώρα δεν έχει κάτι να προσφέρει, αυτό βέβαια μας γεμίζει με ευθύνες και χαρά". Ο Αρίστος Δοξιάδης εκ μέρους του Openfund είπε ότι η Talos δείχνει τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες ερευνητές όταν αποφασίσουν να στραφούν στην ανάπτυξη προϊόντων με ορίζοντα την παγκόσμια αγορά.