Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Απονομή του 3ου ALBA Business unusual Award στον κ. Γεώργιο Δαυίδ

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου απονεμήθη το 3o Business unusual Award από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στον κ. Γεώργιο Δαυίδ, σε τελετή που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, παρουσία 250 και πλέον προσωπικοτήτων από όλους τους κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου.

Αυτή τη χρονιά το ALBA επέλεξε να αναδείξει την Επιχειρηματική Εξωστρέφεια των Ελλήνων Επιχειρηματιών, τιμώντας τον κ. Γεώργιο Δαυίδ, μία από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες που μετουσιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έννοια της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, ο κ. Γεώργιος Δαυίδ έχει συμβάλει στην επιχειρηματική εξωστρέφεια με πρωτοβουλίες όπως το Hellenic Initiative, μια μη-κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που στοχεύει στο να αντλήσει πόρους από την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο θεσμός Business unusual Award αναδεικνύει σημαντικές δράσεις με θετική επιρροή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία ενώ παράλληλα στόχος του Business unusual Award είναι η αναγνώριση και ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας ή του εξωτερικού που αποτελούν λαμπρά πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρύτανης του ALBA, Καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, έκανε τον εναρκτήριο χαιρετισμό καλωσορίζοντας όλους τους παρευβρισκομένους και ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο Δαυίδ για το εξαίρετο έργο του.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, κ. Νίκος Εμπέογλου, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του κ. Γεωργίου Δαυίδ. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζει και συμπεριφέρεται ως πολίτης, όχι μόνο της χώρας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά ως πολίτης του κόσμου. Με την εξής, όμως, εξαιρετικά σημαντική πρόσθετη παρατήρηση: ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ τη χώρα του για να εγκατασταθεί αλλού όπως, δυστυχώς, έχει κάνει σειρά ολόκληρη διακεκριμένων Ελλήνων από την Ελλάδα ή την Κύπρο που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.»

Μετά την απονομή, ο κ. Γεώργιος Δαυίδ, αφού ευχαρίστησε το ALBA που τον τίμησε με το 3ο Business unusual Award, έδωσε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ομιλία την οποία έκλεισε ως εξής: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, πέρα από την όποια κρατική συμβολή, η εξωστρέφεια είναι κυρίως θέμα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων. Και εδώ, με την απλή λογική, αναγνωρίζουμε ότι η εξωστρέφεια επιτάσσει πρώτα από όλα μια αλλαγή νοοτροπίας. Την αναγνώριση δηλαδή πως όταν ανοίγεσαι στη διεθνή σκηνή πρέπει να είσαι έτοιμος και για το διεθνή ανταγωνισμό - έτοιμος να ακολουθήσεις τους διεθνείς ρυθμούς και τις βέλτιστες πρακτικές. Δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίζει νέες απαιτήσεις με παλαιωμένες δομές, νοοτροπίες και αντιλήψεις. Μόνο με τη λογική αυτή μπορούμε να λέμε ότι η κρίση κρύβει ευκαιρίες και ότι η προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας σε δύσκολους καιρούς θα δημιουργήσει, με την ενίσχυση της εξωστρέφειας, νέες δομές και κίνητρα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη σε καλύτερες μέρες».