Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Νέα διάκριση για το «Παντοπωλείο» στα MEDEA Awards!

Ανάμεσα στους 8 φιναλίστ για τα βραβεία ΜΕDEA για το 2014 βρίσκεται η ταινία μικρού μήκους «Το Παντοπωλείον», που υλοποιήθηκε ως συμπαραγωγή από τη Safer Internet Hellas και την εταιρία παραγωγής Art Productions.

H ταινία προκρίθηκε ανάμεσα σε 237 συμμετοχές από 29 χώρες της Ευρώπης και ένα πάνελ 112 κριτών.

Τα βραβεία MEDEA που συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Lifelong Learning (LLP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν στη βράβευση καινοτόμων πρακτικών στην εκπαίδευση με τη χρήση νέων τεχνολογιών  (βίντεο, animation κτλ). Φέτος, τα βραβεία διαχωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  • Βραβείο για Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών που έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους τους χρήστες.
  • Βραβείο για Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες.
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την δημιουργία Εκπαιδευτικού Περιεχομένου με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών.
  • Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Media & Learning 2014.

Η ταινία «Το Παντοπωλείο» έχει ήδη βραβευθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο «London Greek Film Festival 2013». Επίσης, κατέκτησε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε μεταξύ των 31 χωρών-μελών του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Insafe τον Σεπτέμβριο 2013 στο Βίλνιους της Λιθουανίας. O διαγωνισμός είχε ως στόχο να αναδείξει το καλύτερο ενημερωτικό / εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε κατά τη δεκαετία 2004 – 2014, την πρώτη δεκαετία ύπαρξης του Insafe, από όλες τις 31 χώρες-μέλη του Δικτύου.

Μπορείτε να δείτε την ταινία στη διαδικτυακή διεύθυνση: http://vimeo.com/65148460

Πληροφορίες αναφορικά με τα βραβεία MEDEA βρίσκετε στη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.medea-awards.com/