H Siemens σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα της υγείας

H Siemens σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα της υγείας, τη Siemens Healthineers, και να της δώσει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή των σχεδίων ανάπτυξής της. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει την εισαγωγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τομέα υγείας στο χρηματιστήριο.

«Η τεχνολογία του τομέα της υγείας είναι μια ιδιαιτέρως ελκυστική επιχειρηματική δραστηριότητα, στην οποία θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση. Με αυτό το βήμα, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το Vision 2020, που ξεκίνησε το Μάιο του 2014. Η δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο θα δώσει στη Healthineers ακόμη περισσότερη στόχευση και ευελιξία στην επιδίωξη της στρατηγικής ανάπτυξής της», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. Το Μάιο του 2014, η Siemens ανακοίνωσε την πρόθεσή της να οργανώσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα της υγείας ως «εταιρεία εντός της εταιρείας», έτσι ώστε η επιχειρηματική δραστηριότητα να μπορεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές της αγοράς της υγειονομικής περίθαλψης με ένα ευέλικτο και στοχευμένο τρόπο, σε σχέση με τη δική της παρουσία στην αγορά. Η κίνηση αυτή έχει τώρα πρακτικά ολοκληρωθεί. «Η δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο είναι τώρα το επόμενο βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της Siemens Healthineers στη Siemens για το μέλλον. Υλοποιούμε αυτό το βήμα από μια ήδη ηγετική θέση. Η Siemens Healthineers έχει ήδη αυξήσει το μερίδιο αγοράς της και έχει ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο κορυφαίων τεχνολογιών που αναπτύσσουμε περαιτέρω», προσέθεσε ο Kaeser.

Από το Μάιο του τρέχοντος έτους, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του τομέα της υγείας της Siemens λειτουργούν υπό το ενιαίο brand name Siemens Healthineers. Η εταιρεία θα ανακοινώσει περαιτέρω ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με την προγραμματισμένη ημερομηνία και το πεδίο εφαρμογής της τοποθέτησης, όταν τα σχέδια για τη δημόσια εγγραφή έχουν συγκεκριμενοποιηθεί. Η εγγραφή θα εξαρτηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, από το περιβάλλον της χρηματιστηριακής αγοράς.

«Η δημόσια εγγραφή αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχος να είμαστε Ο καταλύτης των παρόχων υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως», δήλωσε ο Bernd Montag, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Healthineers. «Η μεγαλύτερη επιχειρηματική ελευθερία και ευελιξία θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση της ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς του τομέα της υγείας και των στρατηγικών ανάπτυξης των επιτυχημένων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Θα δώσουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν με επιτυχία στις τάσεις προς την ενοποίηση, την βιομηχανοποίηση και την ολιστική διαχείριση της υγείας με υψηλό βαθμό κλινικής σημασίας, αποτελεσματική ροή εργασίας και οικονομική προστιθέμενη αξία».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: www.siemens.com/press/PR2016110070COEN