Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η GLOBO έλαβε πιστοποίηση FIPS 140-2 για την προϊόντική πλατφόρμα GO!Enterprise

globo

Η  GLOBO, διεθνής πάροχος λύσεων Enterprise Mobility και επιχειρηματικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, ανακοινώνει την πιστοποίηση των συστημάτων της με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια ασφαλείας. Συγκεκριμένα, το CMVP (Cryptographic Module Validation Program) του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των Ηνωμένων Πολιτειών πιστοποίησε τη διαδικασία κρυπτογράφησης της εταιρείας βάσει του προτύπου ασφαλείας FIPS 140-2 (Federal Information Processing Standards). Η πιστοποιημένη με FIPS 140-2 κρυπτογράφηση έχει προστεθεί στα προϊόντα της GLOBO και συγκεκριμένα στις λύσεις GO!Enterprise (EMM-Enterprise Mobility Management) και GO!AppZone (MADP - Mobile Application Development Platform).

Η πιστοποίηση βάσει FIPS αποτελεί κομβικό σταθμό στη στρατηγική της GLOBO για επέκταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά σε ρυθμιζόμενες αγορές όπως είναι οι κυβερνήσεις και οι τομείς των χρηματοοικονομικών και της υγείας που απαιτούν το υψηλότερο επίπεδο πιστοποιημένης κρυπτογράφησης. Αναφορικά με τις λύσεις EMM και MADP, η πιστοποίηση αφορά σε λειτουργίες όπως διαχείριση email, ανταλλαγή μηνυμάτων, πρόσβαση σε αρχεία ή περιήγηση στο διαδίκτυο, σύνδεση σε συστήματα back-end ή βάσεις δεδομένων, καθώς και στην ανάπτυξη και διαχείριση mobile εφαρμογών.

«Καθώς το mobility και η ασφάλεια επεκτείνονται και περιλαμβάνουν συσκευές, εφαρμογές και δεδομένα, οι απαιτήσεις σε επίπεδο αναγκών ΙΤ στις επιχειρήσεις αλλάζουν διαρκώς, αλλά και επεκτείνονται» δήλωσε ο κ. Richard Absalom, Senior Analyst, Enterprise Mobility and Productivity Software της Ovum. «Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε εργαζομένους, το 53% αυτών που εργάζονται σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές πλέον του εταιρικού email.Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί και, ειδικά για τις ρυθμιζόμενες αγορές, η κρυπτογράφηση FIPS θα πρέπει να είναι διαθέσιμη όχι μόνο στα εταιρικά δεδομένα αλλά και στις mobile εφαρμογές.»

Η GLOBO είναι ο πρώτος προμηθευτής MADP που προσφέρει λύση ανάπτυξης mobile εφαρμογών κατάλληλη για ρυθμιζόμενες αγορές που απαιτούν το πρότυπο FIPS 140-2. Επιπλέον, είναι ο μόνος πάροχος που έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση της Gartner ‘Magic Quadrant for Enterprise Mobility Management’ για το 2014 και έχει λάβει πιστοποίηση US NIST FIPS 140-2 για τα πιο σημαντικά λειτουργικά περιβάλλοντα (iOS, Android, Windows Phone και Windows Server).

«Η GLOBO έχει κάνει μια σημαντική επένδυση στην παροχή κρυπτογράφησης πιστοποιημένης με FIPS 140-2, τόσο για λύσεις διαχείρισης enterprise mobility, όσο και για ανάπτυξη mobile εφαρμογών», δήλωσε ο κ.  Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO. «Οι πελάτες μας μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την επένδυσή τους, από τη στιγμή που η GLOBO είναι μοναδική στο να προσφέρει αυτό το επίπεδο κρυπτογράφησης και για τις mobile εφαρμογές».

Η GLOBO συνεργάστηκε με την SafeLogic για τη διαδικασία πιστοποίησης FIPS 140-2. Η διαδικασία κρυπτογράφησης της GLOBO που φέρει πιστοποίηση FIPS 140-2 θα υποστηρίζει πλατφόρμες, όπως Apple iOS, Google Android, Windows 7 και 8 και Windows Server 2013, ενώ θα είναι εμπορικά διαθέσιμη από το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2014. Οι πιστοποιήσεις της GLOBO (2268 και 2269) είναι διαθέσιμες στο http://csrc.nist.gov/groups/STM/cmvp/documents/140-1/1401val2014.htm#2268

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ