Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Χατ τρικ για την EMC με την εξαγορά των Cloudscaling, Maginatics και Spanning

emc

Η EMC ανακοίνωσε την εξαγορά τριών εταιρειών από το χώρο των τεχνολογιών cloud: της Cloudscaling Group, της Maginatics και της Spanning Cloud Apps. Κάθε μία από τις τρεις αυτές εταιρείες έρχεται να προσθέσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, δίνοντας τη δυνατότητα στην EMC να διευρύνει ενισχύσει το όραμά της για το hybrid cloud, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο λύσεων storage και data protection. Οι εξαγορές αυτές, μαζί με τη παρουσίαση του EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution, υπογραμμίζουν τη δέσμευση της EMC να προφέρει στους πελάτες της περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά την ανάπτυξη υποδομών hybrid cloud. 

Σήμερα, οι επιχειρήσεις απαιτούν από το ΙΤ περισσότερα από ποτέ. Θέλουν την επιλογή να χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές, απαιτούν εφαρμογές που φτιάχνονται και τρέχουν σε ελάχιστο χρόνο, και παράλληλα επιθυμούν να έχουν ευελιξία όσον αφορά το πού θα βρίσκονται οι εφαρμογές αυτές, ποιος θα τις διαχειρίζεται και πώς.  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, θέλουν να κάνουν περισσότερα με λιγότερους πόρους, και παράλληλα θέλουν να μπορούν να αλλάζουν κλίμακα όποτε χρειαστεί και χωρίς καθυστέρηση. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τέτοιες προσδοκίες, τα τμήματα ΙΤ θα πρέπει να προσφέρουν υπηρεσίες IT as a Service (ITaaS) μέσω ενός Hybrid Cloud, το οποίο λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά, συνδυάζοντας τις επιδόσεις, την ασφάλεια και το επίπεδο ελέγχου ενός private cloud, με την ευελιξία και το κόστος ενός public cloud.

Νέες εταιρείες και νέες δυνατότητες για την EMC

Με τις εξαγορές που ανακοίνωσε σήμερα, η EMC αποκτά ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο χώρο του cloud, και μάλιστα σε τρεις πολύ βασικούς τομείς: στη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της λύσεις hybrid cloud βασισμένες στο OpenStack, τη δυνατότητα να προσφέρει επιλογές όσον αφορά το data mobility μεταξύ πολλών διαφορετικών clouds, και τη δυνατότητα προστασίας των εφαρμογών και των δεδομένων που έχουν  δημιουργηθεί στο εσωτερικό ενός cloud.

  • Η Cloudscaling είναι ο κορυφαίος πάροχος OpenStack-powered IaaS (Infrastructure as a Service) για ιδιωτικά και υβριδικά clouds, και ιδρυτικό μέλος του OpenStack Foundation. Το Open Cloud System (OCS) της Cloudscaling είναι ένα λειτουργικό που επιτρέπει τη διαχείριση ενός cloud, σε επίπεδο compute, storage και networking. Tο Cloudscaling OCS υποστηρίζει μια νέα γενιά cloud-based εφαρμογών και προσφέρει την ταχύτητα, την ευελιξία, τα οικονομικό όφελος και τις επιδόσεις των κορυφαίων υπηρεσιών public cloud, όντας όμως εγκατεστημένο στο data center του πελάτη, ο οποίος διατηρεί τον έλεγχο του ΙΤ του. Η εξαγορά της Cloudscaling προσφέρει στους πελάτες της EMC περισσότερες επιλογές σχετικά με τη λειτουργία υποδομών private και hybrid cloud, και παράλληλα βοηθά την EMC να μειώσει το χρόνο ανάπτυξης λύσεων για OpenStack-powered υποδομές.
  • Η Maginatics είναι ένας πάροχος τεχνολογίας cloud που προσφέρει global namespace, προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή ή τοποθεσία, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές για τις υλοποιήσεις εταιρικών hybrid cloud και προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες και τους συνεργάτες της EMC μέσα από μια σειρά interfaces προς διάφορα private και public clouds. Η προσθήκη της Maginatics έρχεται να διευρύνει τη στρατηγική της EMC όσον αφορά την προστασία των cloud data, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία προστασίας και διαχείρισης σε μια σειρά διαφορετικές υποδομές cloud - ιδιωτικές, δημόσιες ή υβριδικές. Παράλληλα, η τεχνολογία της Maginatics κάνει πιο εύκολο το data mobility πάνω από διαφορετικά clouds, μέσα από τεχνικές data deduplication, WAN optimization, multi-threading και διαχείρισης μεγάλων objects. Στόχος της EMC είναι να ενσωματώσει την τεχνολογία της Maginatics στα προϊόντα data protection που ήδη διαθέτει (software, συστήματα storage και υπηρεσίες).
  • Η Spanning είναι ένας κορυφαίος πάροχος συνδρομητικών υπηρεσιών backup & recovery για εφαρμογές και data  τα οποία δημιουργούνται στο εσωτερικό ενός cloud (“born-in-the-cloud”). Οι λύσεις της Spanning διασφαλίζουν μια επιχείρηση από ενδεχόμενη απώλεια δεδομένων στα Google Apps και στο Salesforce.com (μια λύση για το Microsoft Office 365 θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο εξάμηνο του 2015). O συνδυασμός των λύσεων data protection της EMC με τις υπηρεσίες της Spanning φέρνει την EMC σε μια μοναδική θέση, καθώς μπορεί να βοηθά τους χρήστες να αναπτύσσουν λύσεις data protection που καλύπτουν όλες τις εφαρμογές και τα workloads, ανεξαρτήτως του πού τρέχουν οι εφαρμογές ή δημιουργούνται τα αντίστοιχα data. 

Ο CEO, κ. Randy Bias, και η ομάδα της Cloudscaling θα ενσωματωθούν στο Emerging Technologies Division της EMC, υπό την καθοδήγηση του Πρόεδρου του, κ. CJ Desai. O CEO, κ. Amarjit Giland, και η ομάδα της Maginatics, μαζί με τον CEO, κ. Jeff Erramouspe, και τα υπόλοιπα στελέχη της Spanning θα ενταχθούν στο καινούριο Core Technologies Division της EMC, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του, κ. Guy Churchward.

Σχόλια στελεχών της EMC

David Goulden, Διευθύνων Σύμβουλος στην EMC Information Infrastructure

«Καθώς καλωσορίζουμε την Cloudscaling, τη Maginatics και τη Spanning στην οικογένεια της EMC, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι. Μετά από τις εξαγορές αυτές, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια τριπλέτα κορυφαίων επιλογών, όσον αφορά την ανάπτυξη υποδομών hybrid cloud. Και οι τρεις εταιρείες διαθέτουν μοναδικές τεχνολογίες που επιτρέπουν στους πελάτες την ανάπτυξη abstraction layer και κάνουν το cloud ακόμη πιο ευέλικτο.  Σε συνδυασμό με το νέο EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution, οι τεχνολογίες αυτές φέρνουν τους πελάτες και τους συνεργάτες της EMC στην καλύτερη θέση από ποτέ, όσον αφορά τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των hybrid clouds, καλύπτοντας τις ανάγκες της επιχείρησής τους με την ευελιξία και την ταχύτητα που εξασφαλίζει το μοντέλο IT as a Service».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ