Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών το κέντρο Καταχώρησης Ληξιαρχικών Πράξεων της Globo Technologies

globo

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου από τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, τα εγκαίνια του Κέντρου Καταχώρησης Ληξιαρχικών Πράξεων Ληξιαρχείων της GLOBO Technologies. Την εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ψηφιοποίηση Ληξιαρχικών Πράξεων Ληξιαρχείων» και υλοποιείται με πόρους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013», τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Γιώργος Τσακογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:  Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο που θα εκσυγχρονίσει τα Ληξιαρχεία της χώρας, οδηγώντας στη σταδιακή κατάργηση των χειρόγραφων ληξιαρχικών βιβλίων. Αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και να βοηθήσει γενικότερα την Ελληνική οικονομία αποτελώντας μαζί με το Εθνικό Δημοτολόγιο τη βάση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Παράλληλα θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του ρόλου των ΚΕΠ και θα βελτιώσει τη συνολική εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Ο Βασίλης Ορφανός, Γενικός Διευθυντής της GLOBO Technologies ανέφερε : “Η ολοκλήρωση του έργου είναι προφανές ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα  στην αποτελεσματική, άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, φαινόμενα όπως αυτά των παράνομων ληξιαρχικών πράξεων, των συντάξεων που εισπράττονται από μη δικαιούχους και τα οποία επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος και ταυτόχρονα αμαυρώνουν την εικόνα τόσο της δημόσιας διοίκησης όσο και της χώρας, θα εκλείψουν”.

Με τη δημιουργία της κεντρικής βάσης δεδομένων Εθνικού Ληξιαρχείου και τη διασύνδεσή της με την βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, θα ολοκληρωθεί η δημιουργία του πλήρους, επικαιροποιημένου Μητρώου Πολιτών, που θα οδηγήσει στην ενιαία ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εικόνα κάθε πολίτη από τη γέννηση έως το θάνατό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ