Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η ATC αναπτύσσει πλατφόρμα επιβεβαίωσης social media περιεχομένου σε συνεργασία με την Deutsche Welle (DW)

atc

Στο πλαίσιο του προγράμματος Digital News Initiative (DNI) της Google, η Athens Technology Center (ATC) και η Deutsche Welle (DW) χρηματοδοτούνται για το project "Verify.Media", με σκοπό την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που θα βοηθούν τους δημοσιογράφους να εκτιμήσουν την εγκυρότητα κι αυθεντικότητα ειδησεογραφικού περιεχομένου που «ανεβαίνει» στα social media.

Στην περίπτωση γεγονότων έντονου ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, τα social media «πλημμυρίζουν» από πληροφορίες που συχνά αποδεικνύονται λανθασμένες. Η συνεργασία της ATC με την DW βασίζεται σε ερευνητική εργασία ετών που έχουν πραγματοποιήσει μαζί και στοχεύει στην ανάπτυξη μιας τεχνολογικής πλατφόρμας και  εξατομικευμένων εργαλείων που θα μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινή εργασία των δημοσιογράφων .

Ο κος Νίκος Τσαμπουράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ATC υπογράμμισε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος για τη δημοσιογραφική κοινότητα, καθώς και τη στρατηγική σημασία του για την ίδια την ATC: “Η συνεργασία αυτή σκοπό έχει να ενισχύσει τις δημοσιογραφικές ομάδες παγκοσμίως. Παράλληλα, η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί ακόμα μια αναγνώριση της εκτενούς εμπειρίας της ATC στην αγορά των media, βοηθώντας μας να επεκτείνουμε περαιτέρω τις ήδη πλούσιες λειτουυργικότητες των πλατφορμών newsasset και infoasset που έχουμε αναπτύξει.”

Ανάλογα, ο κος Guido Baumhauer, DW Director Distribution and Technology, αναφέρει χαρακτηριστικά πως "ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους είναι η ενίσχυση του διαλόγου με τους χρήστες μας και του περιεχομένου που εκείνοι παράγουν. Η επιβεβαίωση του είναι ζωτικής σημασίας. Η χρηματοδότηση από τη Google μας βοηθά να επιταχύνουμε τις εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια αναγνώριση της δυναμικής μας στο πεδίο αυτό. "

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ