Η ICAP παρουσίασε τις νέες λύσεις analytics της ΙΒΜ

Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

17 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, η εκδήλωση «Cognos up your business» από την ICAP Group σε συνεργασία με την IBM, στο Radisson Blu Park Hotel.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη των Διευθύνσεων Οικονομικών, IT και Πωλήσεων, και ενημερώθηκαν για τις εξελιγμένες λύσεις που μπορεί να προσφέρει η ICAP για Information Analysis και Financial Performance Management με χρήση των εργαλείων της ΙΒΜ. Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ICAP Group και ο κ. Απόστολος Τσούμπρης Executive Director, ICAP Management Consultants τονίζοντας ότι η αξιοποίηση της πληροφορίας και η διαχείριση δεδομένων από διαφορετικές και πολυσύνθετες πηγές για την παραγωγή γνώσης και αξίας για τους πελάτες αποτελούν στρατηγική κατεύθυνση του ομίλου της ICAP. Στην συνέχεια ο κ. Ramiro Rego Alvarez, Watson Analytics Evangelist, IBM παρουσίασε τη δυνατότητα ανάλυσης δομημένων και αδόμητων δεδομένων και τη δημιουργία dashboards και infographics μέσω των Watson Analytics, μια εύχρηστη υπηρεσία η οποία βοηθάει στην άμεση λήψη πληροφοριών ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν στις  μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις μιας εταιρείας. Η κ. Αθανασία Γιαννακάκου, Consultant στην ομάδα των Management Consultants της ICAP παρουσίασε τις λύσεις που μπορεί να δώσει η ICAP χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της IBM για τη διαχείριση της πληροφορίας και την αυτοματοποίηση της διαδικασίας budgeting. Επιδείχθηκαν οι δυνατότητες της νέας έκδοσης του IBM Cognos και αναλύθηκε πώς οι σύμβουλοι της ICAP μπορούν με τις τεχνολογίες αυτές να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλίες από τον κ. Δημήτρη Βλάχο, CIO στον Όμιλο Σφακιανάκη, τον κ. Ταξιάρχη Γεωργίου, Software Development Manager στην εταιρία ΚΟΝΚΑΤ, τον κ.  Βασίλη Ζέρβα και τον κ. Ιβάν Δόλγυρα, CFO και Οικονομικό Αναλυτή αντίστοιχα στον όμιλο Γευσήνους, οι οποίοι περιέγραψαν τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν και την αύξηση στην αποτελεσματικότητά που είδαν με τις λύσεις που υλοποιήθηκαν από την ICAP. 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ