Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η LG στις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στον τομέα βιωσιμότητας για τρίτη συνεχή χρονιά

Η LG Electronics (LG) συμπεριλήφθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στη παγκόσμια λίστα “Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” από το επιχειρηματικό περιοδικό ‘Corporate Knights’, ενώ της απονεμήθηκε επίσης Χρυσή Διάκριση στην ετήσια επετηρίδα “2016 Sustainability Yearbook” της επενδυτικής εταιρίας ‘RobecoSAM’ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας.

Σημειώνοντας για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετοχή στη λίστα αυτή, η LG κατετάγη 44η στην πιο πρόσφατη έκδοση του περιοδικού, ανεβαίνοντας επτά θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παρά τις δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες παγκοσμίως, η LG έχει αυξήσει τις επενδύσεις σε R&D ανά έτος. Ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων αγορών, καθώς και για την εύρεση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Το επιχειρηματικό περιοδικό ‘Corporate Knights’ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα μέτρησης για την ανάλυση της εταιρικής βιωσιμότητας, με βάση τα περιβαλλοντικά και τα κοινωνικά αποτελέσματα της εταιρείας, καθώς επίσης και τις οικονομικές επιδόσεις. Το περιοδικό εξέτασε περίπου 4.000 από τις κορυφαίες εταιρείες από όλο το κόσμο, προκειμένου να καταρτίσει το τελικό κατάλογο των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών. Κάθε εταιρεία βαθμολογήθηκε πάνω σε 12 βασικούς ποσοτικούς δείκτες απόδοσης που ποικίλλουν και αφορούν τη καινοτομία με βάση το R&D, τη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού, την αειφόρο χρήση ενέργειας, την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου και την ικανότητα να προσφέρει σταθερή απασχόληση σε υφιστάμενες προσλήψεις, καθώς επίσης και την επιτυχημένη ενσωμάτωση νέων εργαζομένων.

Ως μία από τις εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία στο κλάδο της, η LG Electronics εντάχθηκε επίσης στην ετήσια επετηρίδα “2016 Sustainability Yearbook” της επενδυτικής εταιρίας RobecoSAM. Η LG παρέλαβε Χρυσή Διάκριση ως Industry Leader για την επίδοσή της στο τομέα της βιωσιμότητας. Κάθε χρόνο από το 2004, η ετήσια επετηρίδα “Sustainability Yearbook”  έχει συμπεριλάβει  τις κορυφαίες εταιρίες στο τομέα της βιωσιμότητας παγκοσμίως σε κάθε κλάδο, όπως καθορίζεται από το αποτέλεσμά τους από την ετήσια Εταιρική Αξιολόγηση Βιωσιμότητας (CSA - Corporate Sustainability Assessment) της εταιρίας RobecoSAM. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ετήσια επετηρίδα “2016 Sustainability Yearbook” προσφέρει τολμηρά στιγμιότυπα των κυρίων τάσεων, προκλήσεων και ευκαιριών που συνδέουν πρωτοβουλίες εταιρικής βιωσιμότητας με τις επενδύσεις πριν την υλοποίηση αυτών.

Η LG έχει επίσης αναγνωριστεί για την αφοσίωσή της στη διατήρηση του περιβάλλοντος, διεξάγοντας δραστηριότητες που βοηθούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς επίσης και τη χρήση του νερού. Το Μάρτιο του 2014 η LG ήταν η πρώτη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο που πιστοποίησε τη φιλικότητα των προϊόντων της προς το περιβάλλον με το Πιστοποιητικό Μείωσης Εκπομπών Αερίων (CER - Certified Emission Reduction) των Ηνωμένων Εθνών. Η LG έχει εξετάσει προσεκτικά την εργασία, την ηθική, το περιβάλλον και τις πρακτικές ασφαλείας και υγείας στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της, καθώς επίσης και εκείνες πολλών συνεργατών της, διασφαλίζοντας ότι πληρούν όλους τους κανόνες του κώδικα δεοντολογίας EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition), του μη κερδοσκοπικού συνασπισμού εταιριών ηλεκτρονικών.

«Μέσα στο επόμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πελατών μας, ενώ παράλληλα θα υιοθετούμε κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρικής ταυτότητας της LG, και πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοσοφία θα ενισχύσει τον αντίκτυπο της εταιρείας σε ολόκληρο το οικοσύστημα της αγοράς», δήλωσε ο κ. Lee Choong-hak, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην LG Electronics.