Νέα Μελών ΣΕΠΕ

30 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα επιλέχθηκαν στο παγκόσμιο Πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert

microsoft

30 εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν για φέτος στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert και συνδέθηκαν με περισσότερους από 5,600 εκπαιδευτικούς του προγράμματος MIE παγκοσμίως. Κάθε χρόνο η Microsoft επιλέγει καινοτόμους εκπαιδευτικούς για να μοιραστούν ιδέες, να δοκιμάσουν νέες μεθόδους και να μάθουν ο ένας από τον άλλον μέσα από μια παγκόσμια κοινότητα, που ως στόχο έχει να βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών αξιοποιώντας την τεχνολογία. 

Όπως δήλωσαν οι πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί: 

«Η αναγνώριση μας ως καινοτόμων εκπαιδευτικών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους στη μεταμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ελκυστική και αποτελεσματική μάθηση. Χάρη στη χρήση της τεχνολογίας στη μάθηση, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν, πως δεν είναι δοχεία γνώσεις, αλλά δημιουργικά πλάσματα που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτεροΓιάννης Σουδίας, 8ο ΔΣ Νάουσας - Ζερβός Γρηγόρης, 31ο ΔΣ Περιστερίου. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Microsoft για την μεγάλη τιμή που μας έκανε αναγνωρίζοντας μας ως ΜΙΕ Experts. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την δυνατότητα που μας δίνεται να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες μας σε διεθνές επίπεδο, να ενημερωθούμε για πρωτοποριακές ψηφιακές εφαρμογές και να έρθουμε σε επαφή με πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμοΚυριάκος Περιμένης, Δήμητρα Σταματίου, 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου. 

«Ένας ιδιαίτερα τιμητικός τίτλος τον οποίο απονέμει και υποστηρίζει η  Microsoft, η οποία  δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν καινοτόμες προσπάθειες, να συνεργαστούν οι εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο, να γίνει ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών,  να αξιοποιηθούν προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία, να δημιουργήσουν και όλα αυτά προς όφελος των μαθητών μας, να προετοιμάσουμε και να εφοδιάσουμε  τους αυριανούς πολίτες με δεξιότητες  του 21ου αιώνα», Φιλιππούσης Γεώργιος , Λεόντειος Σχολή Πατησίων

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανη για τη διάκριση αυτή, που ήρθε μέσα από προσωπική εργασία, την αγαστή συνεργασία με τους μαθητές μου και την αμέριστη υποστήριξη του σχολικού μου περιβάλλοντος. Θα είναι μεγάλη μου χαρά να ανταλλάξω ιδέες, γνώσεις και να μοιραστώ εμπειρίες με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο.» Ελένη Καρκάνη, 29ο ΔΣ Αχαρνών

«Ως εκπαιδευτικός, ένας από τους κυρίαρχους στόχους μου είναι η αύξηση κινήτρων και ενδιαφέροντος του κάθε μαθητή μέσα στην τάξη. Κάθε χρόνο σχεδιάζω και εφαρμόζω καινοτόμες ιδέες που πηγάζουν από τα ενδιαφέροντα των μαθητών μου υλοποιώντας αυτές βάση του πλαισίου εκπαίδευσης STEM που εφαρμόζω στην τάξη. Η αναγνώριση μου ως ΜΙΕ Expert, με ενδυναμώνει να συνεχίζω το εκπαιδευτικό μου έργο!» Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς 

Ως MIE experts, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη χρήση της τεχνολογίας τόσο εντός της σχολικής αίθουσας όσο και στη διδακτέα ύλη, θα προσφέρουν συμβουλές στη Microsoft και στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία θα μπορεί να ενσωματωθεί στη διδασκαλία με άρτιο τρόπο ενώ θα υιοθετήσουν το ρόλο των συμβούλων σε συνέδρια, εκδηλώσεις και εκπαιδεύσεις για το πώς η τεχνολογία της Microsoft μπορεί να βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν δύο ακόμα κατηγορίες πρωτοπόρων εκπαιδευτικών στο Προγραμμα της Microsoft με βάση την εμπειρία και την ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών στην εκπαίδευση: 

Microsoft Innovative Expert Trainers αναγνωρίζονται εκπαιδευτικοί με μακρά πείρα στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και καινοτόμες δράσεις. Φέτος από την Ελλάδα Microsoft Innovative Expert Trainers είναι οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Δημητρίου από το Ελληνοαμερικάνικον Εκπαιδευτικόν Ιδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού και η Τερέζα Γιακουμάτου Υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας. Όπως δήλωσε ο Κώστας Δημητρίου, «Είναι μεγάλη τιμή να επιλεγώ ως Innovative Educator Expert Trainer. Πέρυσι ως Microsoft Expert Educator συμμετείχα στην εκδήλωση E2 που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Seattle. H E² Educator Exchange ήταν μια εκπληκτική εμπειρία καθώς είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ και να ανταλλάξω ιδέες με πολλούς καινοτόμους εκπαιδευτικούς και ειδικούς λογισμικού. Η επίσκεψη με βοήθησε να εκτιμήσω την σημασία που δίνει η Microsoft στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα και στη συνεισφορά της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση και που ήμουν ένας από τους νικητές του διαγωνισμού που διοργανώθηκε μεταξύ των εκπαιδευτικών. Παράλληλα μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης Microsoft Certified Educator όπου συμμετείχα, είχα την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σε θέματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης.» 

Η Τερέζα Γιακουμάτου προσθέτει: «Πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι συμμετέχουν σε κοινότητες πρακτικής, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για την αναγνώριση μου ως Innovative Educator Expert Trainer, μιας και θα έχω την ευκαιρία να ανταλλάξω ιδέες και να εμπνευστώ από άλλους εκπαιδευτικούς. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα μιας παγκόσμιας κοινότητας μαθητών. Όταν δημιουργούμε συνδεδεμένες κοινοτήτες μάθησης ενδυναμώνουμε τους μαθητές μας να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.» 

Microsoft Innovative Educator Fellow είναι η ανώτατη αναγνώριση του προγράμματος και αφορά σε εκπαιδευτικούς με πολύ μεγάλη εμπειρία σε παγκόσμιο επιπεδο σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτομων δράσεων. Στην Ελλάδα Microsoft Innovative Educator Fellow είναι ο καθηγητής Ι. Ν. Καζάζης, Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, οποιος έχει την διάκριση του Honorary Microsoft Innovative Educator Fellow για την πολυετή και συνεχή του δράση στην ένταξη των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και την ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών καθώς και ο Βασίλης Οικονόμου IT in Education Specialist από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ο οποίος δήλωσε: «Μέσα από το πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator στο οποίο συμμετέχω αρκετά χρόνια, έχω συλλέξει πολλές αξιόλογες εμπειρίες, οι οποίες με βοήθησαν να εξελίξω την αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι υπερήφανος που αποτελώ μέλος μιας κοινότητας η οποία καθημερινά αναζητά τρόπους να αλλάξει την εκπαίδευση, μέσα από εκδηλώσεις όπως το Ε2. Στο Seattle ήμουν ένας από τους 13 κριτές των εργασιών 270 εκπαιδευτικών από όλες τις γωνιές του κόσμου που “μαθαίνουν” να μιλούν την ίδια γλώσσα. Στο πλαίσιο του προγράμματος μου δίνεται η δυνατότητα να αξιολογώ λογισμικό που χρησιμοποιείται από την παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω με αυτό το ρόλο στο πρόγραμμα και προσβλέπω σε μια ακόμη χρονιά με καινούριες ιδέες και δράσεις.»   

«Οι Microsoft Innovative Educator Experts αποτελούν λαμπερά παραδείγματα εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν νέους τρόπους διδασκαλίας μέσα στη σχολική αίθουσα και εμπνέουν τους μαθητές τους να πετύχουν περισσότερα.» δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft. «Γιορτάζουμε και στηρίζουμε το έργο τους καθημερινά!» 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MIE Expert πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ. Στην περίπτωση που είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο MIE Expert, οι  υποψηφιότητες θα ανοίξουν τον Απρίλιο του 2016. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Microsoft Educator Community όπου μπορείτε να αναπτύξετε τις επαγγελματικές σας ικανότητες, να ανταλλάξετε ιδέες μεταξύ σας, να μάθετε ο ένας από τον άλλον, να κάνετε διασυνδέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και να κερδίσετε παγκόσμιες διακρίσεις και αναγνώριση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ