Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Συνέδριο ITU - Γενεύη

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, συναντήσεις υψηλού επιπέδου με τον  Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), Dr Hamadoun I. Touré, και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κο Houlin Zhao, στην έδρα της ITU στη Γενεύη.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, ο Υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος, προσκεκλημένος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Toure ως μοναδικός συμμετέχων Υπουργός, έδωσε κεντρική ομιλία στο Συνέδριο της ITU, με θέμα το ρόλο και την σημασία της ασφάλειας δικτύων σε ενεργειακές και λοιπές κρίσιμες υποδομές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, που Έλληνας Υπουργός συναντιέται με τον Γενικό Γραμματέα της ITU στην έδρα της, από την ίδρυση της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της. 

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν εν όψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης 2014 της ITU στην Κορέα (18-31 Οκτωβρίου, Μπουσάν, Κορέα), στο πλαίσιο  προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδος στο Συμβούλιο των χωρών της Νοτιο-Δυτικής Ευρώπης.

Στις συναντήσεις με τους αξιωματούχους της ITU, ο Έλληνας Υφυπουργός παρουσίασε την πρόοδο της χώρας στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και των ΤΠΕ συνολικά, καθώς και ένα σύνολο προτάσεων για την πιο ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα δρώμενα της ITU.

Μετά την συνάντηση με τον κο Υφυπουργό, σε σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα κ.Touré με τους 28 Πρέσβεις των Κρατών Μελών της Ε.Ε., ο κ. Touré επεσήμανε:

´´Η Ελλάδα εξέρχεται από την οικονομική κρίση και σημαντικό ρόλο σε αυτό αποτέλεσαν οι τηλεπικοινωνίες και εν γένει οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη της χώρας. Προσέθεσε επίσης ότι, η Ελληνική εμπειρία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες της Ε.Ε.´´

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: “Το τελευταίο διάστημα δουλέψαμε συστηματικά ώστε να πετύχουμε σταθερή και υγιή ανασυγκρότηση της χώρας. Μέσω της εξωστρέφειας θα έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα και ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών και των ΤΠΕ εν γένει αποτελεί έναν τομέα στον οποίο η χώρα έχει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με επιχειρήσεις και επιστημονικό προσωπικό που διαπρέπουν διεθνώς”.