Bραβείο στην κατηγορία ISO ΕΝ 50001 Certification κέρδισε η Schneider Electric στα Energy Mastering Awards 2015 για τη συνεργασία της με την Bic - Violex

schneider

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, βραβεύτηκε την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου στα Energy Mastering Awards 2015. Πιο συγκεκριμένα, η Schneider Electric βραβεύτηκε στην κατηγορία Energy Efficiency Certification - ISO EN 50001 με Silver Award για την επιτυχημένη συμβολή της στον εναρμονισμό και την πιστοποίηση του εργοστάσιου παραγωγής ξυριστικών λεπίδων και μηχανών στην Άνοιξη Αττικής της BIC Βιολέξ κατά το νέο ενεργειακό πρότυπο, ISO 50001.

Η BIC-Βιολέξ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπιστεύτηκε τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης της Schneider Electric (Energy & Sustainability Services), προκειμένου να αποτυπώσει και να αναλύσει τα βήματα που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη χορήγηση της διεθνούς πιστοποίησης ISO 50001, και παράλληλα να δημιουργήσει τη βάση πάνω στην οποία θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση της εταιρείας στους ευρωπαϊκούς ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς κανονισμούς (Energy Efficiency Directive). Το αποτέλεσμα της συνεργασίας στέφτηκε με επιτυχία καθώς τον περασμένο Μάιο 2015 η εταιρεία BIC-Βιολεξ πιστοποιήθηκε από επίσημο φορέα.

«Όταν πριν μερικά χρόνια ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας πολλοί αναρωτήθηκαν για αυτή την  επιχειρηματική μας κίνηση. Σήμερα, έχοντας αρκετές και σημαντικές επιτυχίες στον τομέα αυτό συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας να αποτυπώσουν τα βήματα που απαιτούνται για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεών τους», δήλωσε ο κος Χριστόφορος Βούλγαρης, Εμπορικός Διευθυντής του Τομέα Ενέργειας & Υπηρεσιών της Schneider Electric κατά την παραλαβή του βραβείου.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα εκ μέρους της Schneider Electric να ευχαριστήσω την BIC-Βιολεξ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε στο συγκεκριμένο έργο για το οποίο βραβευτήκαμε. Από την πλευρά μας είμαστε απόλυτα έτοιμοι και στο πλευρό όλων των επιχειρήσεων που επιθυμούν να κάνουν βήματα προς μία πιο πράσινη και αποδοτική λειτουργία παρέχοντας τους τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου».

Στόχος των Energy Mastering Awards ήταν να αναδείξουν το έργο, τα αποτελέσματα, τη χρήση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και τα αποδεικτικά στοιχεία της πρότυπης διαχείρισης ενέργειας καθώς και τις καινοτόμες δραστηριότητες που αναπτύσσονται, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης, την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Τελετή Απονομής των Energy Mastering Awards 2015”, πραγματοποιήθηκε στο Cine Κεραμεικός συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, εκπροσώπους και φορείς της Βιομηχανίας και των Επιχειρήσεων, εκπροσώπους του Τύπου, καθώς και προέδρους και μέλη των φορέων που στηρίζουν το θεσμό. Οι κατηγορίες βράβευσης αφορούσαν επιπλέον την επιτυχημένη εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης ενέργειας από το Λιανεμπόριο, τη Βιομηχανία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εμπορικά Κέντρα, τις Τηλεπικοινωνίες κτλ.