Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Ανακαλύψτε το παρελθόν και το μέλλον της Ιορδανίας στο Google Maps

googlenew

Χάρη στις ιδιοφυίες του Google Street View, μπορούμε τώρα να μοιραζόμαστε την πλούσια, περήφανη και πολύπλευρη ιστορία της Ιορδανίας με όλους όσους έχουν πρόσβαση το διαδίκτυο. Με περισσότερους από 30 ιστορικούς χώρους διαθέσιμους για εικονική περιήγηση, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να ανοίξουν το παράθυρο στο μαγικό μας βασίλειο στην καρδιά την Μέσης Ανατολής. Και ενώ τα ΜΜΕ μπορεί να σκιαγραφούν την περιοχή ως ταραχώδη, η Ιορδανία παραμένει ένα καταφύγιο ηρεμίας και ισορροπίας, γνωστή για την φιλοξενία της και για τον τουρισμό που βρίσκεται σε άνθηση. Οπότε, επισκεφθείτε μας.

Το Street View της Google είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε μία γεύση για το τι να περιμένετε. Οι δυνητικοί επισκέπτες, ή εκείνοι που είναι απλά περίεργοι να μάθουν περισσότερα για τα αρχαία μας, μπορούν να εξερευνήσουν την μοναδική ιστορική κληρονομιά της Ιορδανίας στο διαδίκτυο.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αγαπώ την τεχνολογία. Όχι μόνο γιατί συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους από όλες τις γωνιές του κόσμου και μας δίνει μια κλεφτή ματιά στο μέλλον, αλλά και γιατί μας δίνει μια εικόνα και από το παρελθόν. Και όταν καταλαβαίνουμε περισσότερα για την ιστορία των άλλων και την κουλτούρα τους, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά παρά διαφορές. Γι’ αυτό πρέπει να διατηρήσουμε αυτούς τους θησαυρούς για τις επόμενες γενιές. Είναι μία πύλη στην κοινή μας αφήγηση.

Ανά τους αιώνες, αρχαίοι πολιτισμοί έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην Ιορδανία και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Παραμένουν οι θύμησες από το δρόμο του μεταξιού που συνέδεε τον κόσμο του εμπορίου. Αρχαίες πόλεις, όπως η ρωμαϊκή πόλη Γέρασα και η Πέτρα των Ναβαταίων. Αξιοθαύμαστα θρησκευτικά αξιοθέατα, όπως το όρος Νέμποκαι ο Ιορδάνης ποταμός. Και ως σήμερα συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε τέτοιους τόπους. Όπως είναι λογικό, είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να τα μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο για να τα απολαμβάνουν όλοι.

Ελάτε να ανακαλύψετε κάποιους θησαυρούς. Γνωρίστε και μιλήστε με τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, γνωρίστε την κουζίνα μας, κάντε πεζοπορία στους ξεροποτάμους μας, μάθετε λίγα αραβικά, χαλαρώστε στα θεραπευτικά νερά της Νεκράς Θάλασσας και των πηγών Μα ιν, θαυμάστε τα πλούσια χρώματα του Γουάντι Ρουμ, την εντυπωσιακή έρημο που αποτέλεσε σκηνικό της ταινίας «H Διάσωση» και περπατήστε στα βήματα των προγόνων μας. Υπάρχουν τόσα να δείτε και να ζήσετε.

Ανακαλύψτε την Πέτρα στους Χάρτες Google

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ