Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Λύσεις κλιματισμού LG για τη νέα «Αγορά» της Θεσσαλονίκης

Η γνωστή αλυσίδα των παντοπωλείων/εστιατορίων ΕΡΓΟΝ επέλεξε τα κορυφαία συστήματα κλιματισμού LG και την γνώση και εμπειρία των εταιριών CLIMATEAM και ATRITUBE HVAC Products, για το πιο φιλόδοξο project της, την «Αγορά», η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με συνολική επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών, η «Αγορά» συνιστά μια ενδιαφέρουσα πρόκληση από πλευράς κλιματισμού, δεδομένου ότι στον ίδιο χώρο, εκτός από το εστιατόριο, φιλοξενείται παντοπωλείο, μεζεδοπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, φούρνος, μανάβικο και καφετέρια. Η εταιρία «ΕΡΓΟΝ», η οποία διαθέτει ήδη 9 deli/εστιατόρια σε τρεις χώρες, εμπιστεύτηκε την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις επαγγελματικού κλιματισμού της LG και των εταιριών CLIMATEAM και ATRITUBE HVAC Products, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα εξυπηρετεί με επάρκεια τις αυξημένες ανάγκες ενός πολυχώρου με τόσες διαφορετικές χρήσεις.

Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η  εγκατάσταση του συστήματος  κλιματισμού, εξαερισμού και εισαγωγής νωπού αέρα έγινε από την τεχνική εταιρία ClimaTeam’, ενώ τα δίκτυα αεραγωγών κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της εταιρίας 'ATRITUBE HVAC Products'. Το σύστημα κλιματισμού περιελάμβανε την εγκατάσταση οκτώ εσωτερικών μονάδων τύπου αεραγωγών της LG, με μέγιστη απόδοση στην ψύξη 16,3 kW και στη θέρμανση 18,3 kW, ένα σύστημα το οποίο μπορεί να λειτουργεί αξιόπιστα ακόμη και κάτω από ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (θέρμανση ακόμα και στους -18 °C / ψύξη ακόμα και στους -15 °C).

Το σύνολο των τεχνικών χαρακτηριστικών των μονάδων LG SCAC, αλλά και η ευκολία συντήρησης, τις καθιστούν ιδανική λύση για χώρους παρασκευής φαγητού, εστιατόρια, μηχανογραφικά κέντρα κ.α.  Ειδικότερα, για το έργο της «Αγοράς» χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιημένες κατά Eurovent εσωτερικές ημικεντρικές μονάδες διαιρούμενου τύπου αεραγωγών υψηλής στατικής/χαμηλού προφίλ (SCAC), οι οποίες διαθέτουν πιστοποίηση ‘Eurovent. Οι συγκεκριμένες μονάδες επιτρέπουν τον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας με ανίχνευση της θερμοκρασίας σε δύο διαφορετικά σημεία (το τηλεχειριστήριο και την εσωτερική μονάδα), έτσι ώστε η μονάδα να διατηρεί τις ιδανικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση. Οι μονάδες διαθέτουν ειδική αντλία για την αυτόματη παροχέτευση των συμπυκνωμάτων νερού (μέγιστο ύψος άντλησης 200 χιλιοστά), ενώ είναι εξοπλισμένες με συμπιεστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν ισχυρούς μαγνήτες νεοδυμίου για καλύτερη απόδοση και βέλτιστη προσαρμογή στις απαιτήσεις κάθε εποχής (χειμώνα/ καλοκαίρι).

Το μοτέρ του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας είναι τύπου BLDC Inverter, το οποίο εξασφαλίζει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (20%-40%/ υψηλές - χαμηλές στροφές), σε σχέση με τα συμβατικά μοτέρ των κλιματιστικών. Χάρη στην τεχνολογία ‘Wide louver plus’ των πτερυγίων του εναλλακτή θερμότητας στην εξωτερική μονάδα, η απόδοση του συστήματος αυξάνεται κατά 11% και ο συντελεστής απόδοσης COP κατά 6% (θέρμανση υπό πλήρες φορτίο), σε σχέση με τις μονάδες, που διαθέτουν πτερύγια συμβατικού τύπου. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος τύπος πτερυγίων επιβραδύνει τη συγκέντρωση πάγου στον εναλλάκτη θερμότητας, αυξάνοντας έτσι το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών αποψύξεων.

Ο κ. Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η νέα αυτή συνεργασία αποδεικνύει την μεγάλη γκάμα των επαγγελματικών λύσεων, που προσφέρει η LG, αλλά και την αξιοπιστία τόσο των προϊόντων μας, όσο και των μακροχρόνιων συνεργατών μας. Με μοναδική τεχνογνωσία και υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, η LG και οι συνεργάτες της είναι σε θέση να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις κορυφαίας τεχνολογίας, προσαρμοσμένες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου».

Με ηγετική θέση στον κλάδο ψύξης και θέρμανσης, η LG αποδεικνύει συνεχώς την τεχνολογική της υπεροχή, με τα υψηλής ενεργειακής απόδοσης προϊόντα της και την μεγάλη γκάμα των φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών της, που καλύπτουν τις ανάγκες οποιουδήποτε επαγγελματικού χώρου.