Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Schneider Electric ενημερώνει τους καταναλωτές για τα προβλήματα διαρροής ρεύματος και προτείνει τρόπους αντιμετώπισής τους

schneider

Σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (του 2006) σε Θέματα Ασφάλειας των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Ε.Η.Ε.) η οποία καθιστά υποχρεωτική την εγκατάσταση ρελέ διαρροής 30 mA, η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, ενημερώνει εκ νέου τους καταναλωτές για την αναγκαιότητα της επιθεώρησης του ηλεκτρολογικού πίνακα από πιστοποιημένους αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες σε όλα τα σπίτια και κτίρια για την προστασία από τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας.

Με εκατομμύρια σπίτια στην Ευρώπη να αντιμετωπίζουν προβλήματα διαρροής ρεύματος, η Schneider Electric προτείνει στους καταναλωτές να ξεκινήσουν από τα πιο απλά βήματα για την προστασία τους, τοποθετώντας ρελέ διαρροής – μία από τις λύσεις ασφαλείας που προσφέρει η Schneider Electric για τη βελτίωση της ζωής μέσα στο σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, η Schneider Electric προτείνει τη χρήση των ρελέ διαρροής της σειράς Acti 9 τύπου Si, τα οποία παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια στο σπίτι αποτρέποντας όμως τις ανεπιθύμητες διακοπές στην τροφοδοσία των συσκευών «αναγνωρίζοντας» τα ακίνδυνα μεταβατικά φαινόμενα που συχνά προκαλούν διακοπές στα κοινά ρελέ διαρροής.

Η Schneider Electric θεωρεί την ασφάλεια εξαιρετικά σημαντική και παρέχει λύσεις για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο ηλεκτρικό οικιακό σύστημα που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία είτε για την ανθρώπινη ζωή, είτε για την περιουσία των καταναλωτών, όπως προστασία από φωτιά χάρη στους μικροαυτόματους διακόπτες, από ηλεκτροπληξία χάρη σε διατάξεις προστασίας ρεύματος διαρροής και από βλάβη στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό χάρη σε διατάξεις αντικεραυνικής προστασίας. Παράλληλα, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, η Schneider Electric διαθέτει προϊόντα και συστήματα, όπως ανιχνευτές κίνησης/παρουσίας, συστήματα αυτοματισμού οικίας και πολλές ακόμη λύσεις.

«Η ασφάλεια είναι ένα αγαθό υποτιμημένο στις μέρες μας, ωστόσο για τη Schneider Electric αποτελεί το Α και το Ω στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε. Βασικό μας μέλημα είναι η παροχή λύσεων για ένα σπίτι ασφαλές, όπου οι άνθρωποι θα ζουν με ασφάλεια και οικιακός εξοπλισμός θα προστατεύεται αντίστοιχα. Αυτό γίνεται επιτακτικότερο στις μέρες μας, γιατί όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες κατοικούν σε σπίτια παλαιότερης κατασκευής που ανακαινίζονται και όχι νεόδμητα. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά ώστε να αποκτήσουν τα πιο άνετα και ασφαλή σπίτια αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής της Schneider Electric. Γιατί στη Schneider Electric πιστεύουμε ότι οι Έλληνες που ζουν στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, μπορούν να μένουν και στα πιο σύγχρονα σπίτια του κόσμου», δήλωσε ο κος Θεόδωρος Λοβέρδος, Εμπορικός Διευθυντής Τομέα Partner & Δικτύου Διανομής, Schneider Electric.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ