Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Intel παρουσιάζει προηγμένες συσκευές και εφαρμογές λογισμικού, αναδεικνύοντας την ηγετική της θέση στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, συσκευών επόμενης γενιάς και εφαρμογών του Internet of Things

intel

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία συστημάτων αυτοματισμού επόμενης γενιάς σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε από την Intel σε συνεργασία με τη Mitsubishi Electric. Το πρόγραμμα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της end-to-end συνδεσιμότητας και των αλλαγών που επιφέρει το Internet of Things σε βιομηχανικές εφαρμογές  και υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Intel στη Μαλαισία.

Με τη χρήση ενός gateway για εφαρμογές Internet of Things, βασισμένο σε επεξεργαστή Intel® Atom™, του C Controller από την πλατφόρμα iQ της Mitsubishi Electric, η Intel είχε τη δυνατότητα να συλλέξει με ασφάλεια δεδομένα για περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση. Η επεξεργασία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του λογισμικού Revolution R Enterprise* από την Revolution Analytics*, μια λύση λογισμικού που βασίζεται στην ανοιχτού λογισμικού γλώσσα R για στατιστική ανάλυση. Η λύση φιλοξενήθηκε στο περιβάλλον Cloudera Enterprise*.

To πιλοτικό πρόγραμμα οδήγησε σε βελτιωμένη λειτουργία του εξοπλισμού, αυξημένη απόδοση και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Παράλληλα, παρείχε τη δυνατότητα να διεξάγεται προληπτική συντήρηση. Η Intel εξοικονόμησε 9 εκατομμύρια δολάρια με τον περιορισμό δαπανών και μέσω της δυνατότητας για λήψη καλύτερων αποφάσεων. Οι εταιρείες στοχεύουν στη διαθεσιμότητα σχετικών προϊόντων εντός του 2015. 

Πληθώρα νέων τεχνολογιών παρουσίασε επίσης η Intel κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Intel Developer Forum. Η εταιρεία εστίασε στην ευφυία και τη συνδεσιμότητα μιας νέας γενιάς συσκευών, επεκτεινόμενη πέρα από τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές ή το data center, σε λύσεις που αξιοποιούν τεχνολογίες Internet of Things (IoT) και τις wearable συσκευές. Στην IDF παρουσιάστηκαν, ακόμη, νέες τεχνολογίες και συσκευές από νέους δημιουργούς και εφευρέτες. Σχετικά παραδείγματα αποτελούν το “Connected Wheelchair”, που δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή κολλεγίου κατά την πρακτική του άσκηση στην Intel, καθώς και το έξυπνο “SteadyServ Keg,” που υπολογίζει την κατανάλωση μπύρας σε μπαρ ή εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες  και σχετικό  video μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με εστίαση  στις δυνατότητες νέων τεχνολογιών, η Intel παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση IFA,  μια οικογένεια προϊόντων με τεχνολογία Intel® RealSense™, που στοχεύει στον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων των υπολογιστών με διαδικασίες περισσότερο φυσικές, διαισθητικές και ταυτόχρονα συναρπαστικές για τους καταναλωτές. Ένα παράδειγμα αξιοποίησης της σχετικής τεχνολογίας, αποτελεί η εφαμρμογή  I Spy, από τη Scholastic Interactive, βασισμένη στη  βραβευμένη σειρά των αντίστοιχων παιδικών βιβλίων.  Η εφαρμογή I Spy διαθέτει πλούσια γραφικά και καθηλωτική διάδραση που δημιουργεί μια νέα διάσταση ψυχαγωγίας.

Ευρύτερη διαθεσιμότητα των εφαρμογών και συστημάτων Intel RealSense  αναμένεται στις αρχές του 2015. Προς το παρόν, υπάρχουν περισσότεροι από εξήντα κατασκευαστές λογισμικού που αναπτύσσουν ενεργά εφαρμογές Intel RealSense. Στην κατεύθυνση αυτή οδεύει και το Intel® RealSense™ SDK for Windows Beta, ένα εργαλείο για τη δημιουργία εφαρμογών για τις κάμερες Intel RealSense 3-D, που επιτρέπει στους developers να σχεδιάζουν εφαρμογές που αντιλαμβάνονται την κίνηση, πραγματοποιούν εντοπισμό χεριού/δακτύλου, ανάλυση προσώπου, αναγνώριση ομιλίας και επαυξημένη πραγματικότητα, για μια πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία.

Στην αναδυόμενη αγορά μιας νέας γενιάς προσωπικών συσκευών που συνδυάζουν την τεχνολογία με τη μόδα, η Intel αποκάλυψε το  MICA στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με την Opening Ceremony. Το MICA αποτελεί μια σχεδίαση ευφυούς κοσμήματος,  ένα βραχιόλι ειδικότερα, που σχεδιάστηκε σε δύο εκδόσεις, το οποίο απευθύνεται στο γυναικείο κοινό, παρέχοντας τεχνολογικές δυνατότητες επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων SMS, υπενθυμίσεις για συναντήσεις και άλλες ειδοποιήσεις που μεταφέρονται απευθείας στο βραχιόλι, ενώ πρόσθετα χαρακτηριστικά και νέες δυνατότητες θα ανακοινωθούν μελλοντικά.

Το σύνολο των διαδικασιών από τη σύλληψη της σχεδίασης έως την υλοποίηση του MICA, αποτελεί καρπό της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ