Νέα Μελών ΣΕΠΕ

SingularLogic: Επιτυχημένες καινοτομίες στη διαδικασία συλλογής και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

singularlogic

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση, και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015,  που  υλοποίησε η SingularLogic για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Η SingularLogic, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της για εκτίμηση στις 9.00 μμ.,  δημοσιοποίησε, έγκαιρα και έγκυρα και με υψηλό βαθμό ακρίβειας τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που συλλέγονται με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SRT).

Παράλληλα στις εκλογές αυτές, η SingularLogic, δοκίμασε μια νέα διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων, αξιοποιώντας περαιτέρω τις νέες τεχνολογίες. Σε όλα τα τμήματα της Β’ εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά (459 εκλογικά τμήματα) χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά η επόμενη «γενιά» συσκευών του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων (SRT Plus). Η νέα διαδικασία,  αξιοποιεί ένα σύγχρονο  tablet, με μια ειδική και εύχρηστη εφαρμογή, η οποία  αφενός διευκολύνει τη διαδικασία και το έργο του Δικαστικού Αντιπροσώπου, αφετέρου εξασφαλίζει ταχύτερη ενημέρωση του πολίτη. Η πιλοτική δράση, λειτούργησε συμπληρωματικά  με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων. Από τη σύγκριση των στοιχείων, αναδεικνύεται το  πλεονέκτημα της νέας λύσης καθώς ο μέσος χρόνος παραλαβής και επεξεργασίας των αποτελεσμάτων μειώθηκε κατά 60% (από 4 ώρες και 6 λεπτά , σε 1 ώρα και 36 λεπτά).

Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, η ιστοσελίδα  http://ekloges.ypes.gr που υποστηρίζει η SingularLogic για λογαριασμό του Υπουργείου, παρουσίασε διεθνές ενδιαφέρον με επισκέπτες από 195 χώρες, ενώ διατηρεί τα ηνία της 1ης σε επισκεψιμότητα σελίδας με βάση τον όγκο δεδομένων και τον αριθμό χρηστών που εξυπηρετεί σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα λίγων ωρών. Παράλληλα,  όλο και μεγαλύτερος αριθμός ελληνικών και ξένων Δικτυακών Τόπων αξιοποιούν τη δυνατότητα αναμετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, είτε  ενσωματώνοντας τη σελίδα του Υπουργείου στις βασικές ιστοσελίδες τους, είτε αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που παρέχονται από τη SingularLogic στο πλαίσιο του έργου που αναλαμβάνει για το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης.


Τέλος, με επιτυχία λειτούργησε η διαδικτυακή εφαρμογή υποστήριξης Πρωτοδικείων της SingularLogic, που έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Το σύστημα αυτό που λειτούργησε σε 35 Πρωτοδικεία της χώρας επέτρεψε,  να επεξεργαστούν και να αναρτηθούν έγκαιρα τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.



Η εταιρεία ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία φορείς και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους,  τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους και το Δίκτυο συνεργατών της, που ανταποκρίθηκαν στις διαδικασίες του συστήματος SRT και συνέβαλαν στην επιτυχία του.


Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της SingularLogic και η μοναδική δυνατότητά της να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που  αξιοποιούν στο έπακρο τη  σύγχρονη  τεχνολογία, ενώ εξασφαλίζουν επιχειρησιακή επάρκεια, εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα.   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ