Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Schneider Electric γίνεται μέλος του HKUST-MIT Research Alliance Consortium με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτομιών IoT

schneider

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με το Research Alliance Consortium των πανεπιστημίων HKUST και MIT, με στόχο την υποστήριξη της έρευνας σε θέματα τεχνολογιών IoT και πιο συγκεκριμένα, στις εφαρμογές του ΙοΤ στα έξυπνα κτίρια και τις μεταφορές. Η διεθνής αυτή έρευνα, με το HKUST στο Χονγκ Κονγκ και το MIT στη Βοστώνη, στοχεύει στην αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων σε τομείς όπως τα κυκλωμάτα και συσκευές, η επεξεργασία σημάτων, η επικοινωνία και ο έλεγχος καθώς και η προηγμένη ανάλυση δεδομένων, με σκοπό την αξιοποίηση των IoT τεχνολογιών για καλύτερες κτιριακές υποδομές και βελτίωση των μεταφορών. Μέσα από αυτή τη συνεργασία και στήριξη των ερευνητικών προσπαθειών, η εταιρεία έρχεται να υπογραμμίσει τη σταθερή δέσμευσή της για τεχνολογική πρόοδο και παράλληλα να αποκτήσει τη δυνατότητα για αξιοποίηση ορισμένων από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα του IoT.

Εκτός από τη Schneider Electric, στο Research Alliance Consortium των πανεπιστημίων HKUST και MIT συμμετέχουν οι Intel, Texas Instruments καθώς και άλλες εταιρείες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Schneider Electric για την ανάπτυξη και προώθηση της υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών IoT. Η ερευνητική δραστηριότητα θα επικεντρωθεί κυρίως στην εφαρμογή του IoT σε υπάρχουσες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες. Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε δημιουργικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων αναφορικά με τη διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων και τις μεταφορές, οι οποίες τελικά θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη πρακτικών εφαρμογών για το σύνολο του κλάδου», δήλωσε ο κ. Enboa Wu, καθηγητής και Αντιπρόεδρος του τομέα Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKUST).

Οι τεχνολογίες IoT αποτελούν θεμέλιο για πολλούς από τους κλάδους που έχει στοχεύσει η  Schneider Electric, όπως η διαχείριση υδάτων, το πετρέλαιο & φυσικό αέριο, η εξόρυξη, οι υπηρεσίες υγείας, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, τα data centers αλλά και 'έξυπνες' πόλεις και της δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσει τους πελάτες της στους κλάδους αυτούς να γίνουν πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι. Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Research Alliance Consortium των πανεπιστημίων HKUST και MIT, η Schneider Electric επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε πιο έξυπνα, ενεργειακά αποδοτικά και διασυνδεδεμένα συστήματα, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τη συμμετοχή της Schneider Electric σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, στόχος της οποίας είναι, όχι μόνο η ανάπτυξη του IoT, αλλά και η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά, σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο κ. Charles Sodini, καθηγητής LeBel στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του MIT.

«Η συνεργασία με το Research Alliance Consortium των HKUST-MIT αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας για την Λειτουργική Ευφυΐα (Operational Intelligence) στο Internet of Things, μέσω της οποίας θα προωθηθούν ριζικές αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Barry Cloflan, Γενικός Τεχνικός Διευθυντής του τμήματος EcoBuilding στη Schneider Electric. «Η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και κυβερνήσεων θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα όσον αφορά στον ρυθμό με τον οποίο το IoT θα καταφέρει να επηρεάσει μια μεγάλη σειρά κλάδων της οικονομίας, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Εκτός από τη συνεργασία της με το Research Alliance Consortium των HKUST-MIT, η Schneider Electric παρουσίασε και το “Life is On”, τη νέα παγκόσμια στρατηγική της, βασικό μοχλό της οποίας αποτελεί η ενσωμάτωση «Λειτουργικής Ευφυΐας» στο IoT. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Life Is On.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ