Η Ericsson αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο της Apcera, εταιρείας enterprise IT cloud

Μελών ΣΕΠΕ

02 Οκτωβρίου 2014

  • Το Ericsson Cloud System αποκτά επόμενης γενιάς τεχνολογία PaaS (platform as-a-service). Η Ericsson βλέπει το PaaS ως το κλειδί της επιτυχίας στο cloud
  • Παροχή νέων δυνατοτήτων διαχείρισης και αυτοματοποίησης στo IT τηλεπικοινωνιακών φορέων και άλλων επιχειρήσεων
  • Η Apcera θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα ενώ η Ericsson θα διαθέσει σημαντική χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων της εταιρείας
  • Η Ericsson ενισχύει τη θέση της στην αγορά του cloud, επεκτείνοντας την επιτυχημένη προσέγγιση της για τα δίκτυα στο πεδίο του επιχειρηματικού cloud

Η Ericsson (NASDAQ:ERIC) ανακοίνωσε τη συμφωνία για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Apcera, εταιρείας επιχειρηματικών υπηρεσιών με έδρα τις ΗΠΑ και δημιουργού της πλατφόρμας υπηρεσιών PaaS επόμενης γενιάς Continuum™, η οποία λειτουργεί σε cloud, επιτόπιο και μεικτό περιβάλλον. Επιπλέον, η Ericsson δεσμεύεται να διαθέσει σημαντική χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας επόμενης γενιάς, καθώς και την επέκταση του εμπορικού δικτύου της εταιρείας και του συνολικού οικοσυστήματος PaaS.

Η τεχνολογία cloud μεταβάλλει ριζικά την παγκόσμια αγορά υποδομών ΤΠΕ και οι πάροχοι υπηρεσιών οφείλουν να εκσυγχρονιστούν για να προσφέρουν περισσότερη αξία στους πελάτες τους. Με την προσθήκη της τεχνολογίας PaaS της Apcera στο χαρτοφυλάκιο λύσεων της, η Ericsson θα καταστήσει δυνατή την πλήρη αυτοματοποίηση στο νέφος για κάθε φόρτο εργασίας και κάθε περίπτωση χρήσης, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει πλήρη έλεγχο των υποδομών.

Η Ericsson είναι η κορυφαία εταιρεία στο πεδίο της αυτοματοποίησης και της διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Η εξαγορά αυτή καταδεικνύει τη φιλοδοξία της εταιρείας να επεκτείνει την ίδια προσέγγιση στο cloud των τηλεπικοινωνιακών φορέων και άλλων επιχειρήσεων. Το cloud είναι ένας από τους στρατηγικούς τομείς στους οποίους στοχεύει η Ericsson για την ανάπτυξή της, και η κατάληψη της ηγετικής θέσης στην τεχνολογία PaaS είναι το κλειδί για αυτή την επιτυχία.

Ο Jason Hoffman, Vice President & Head of Product Line Cloud Software στην Ericsson, δήλωσε: «Η ομορφιά του cloud είναι ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για την ανάπτυξη, την υλοποίηση και τη λειτουργία εφαρμογών. Για να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, τα περιβάλλοντα cloud χρειάζονται ασφάλεια και διακυβέρνηση, συνθήκες που παρέχονται από τη συνεργασία μας με τη Guardtime και την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Apcera. Με αυτές τις τεχνολογίες διαθέσιμες, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μπορούν να είναι ήσυχοι για την ακεραιότητα και την ασφάλεια των δικτυακών υποδομών τους».

Ο Derek Collison, Founder & Chief Executive Officer της Apcera, πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε τη στήριξη της Ericsson, μιας εταιρείας με πλούσιο ιστορικό στη μεταμόρφωση των πιο απαιτητικών επιχειρήσεων στον κόσμο και την ικανότητα να αναπτύσσει και να υποστηρίζει υποδομές ζωτικής σημασίας σε παγκόσμια κλίμακα. Η Ericsson θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την καινοτόμα λύση του Continuum και να παρέχουμε στις επιχειρήσεις μια πλατφόρμα επόμενης γενιάς που θα τους επιτρέψει να επιτύχουν σημαντικά μικρότερους χρόνους διάθεσης στην αγορά (συναλλαγών και επικοινωνίας με την αγορά), καθώς αναπτύσσουν και διαχειρίζονται ένα ποικίλο σύνολο εργασιών, τόσο στις εγκαταστάσεις τους όσο και στο cloud».

Η Apcera ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η δημιουργός και πάροχος του Continuum™, μιας τεχνολογίας IT platform-as-a-service που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται με ασφάλεια και διαφάνεια την κατανομή και την κατανάλωση των IT πόρων τους στις εγκαταστάσεις τους και στο νέφος.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ανάλογα με τις συνήθεις προϋποθέσεις της συμφωνίας. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Apcera θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία και θα υπαχθεί οικονομικά στο επιχειρηματικό τμήμα των δικτύων.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ