Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

H LG στην κορυφή του δείκτη αειφορίας S&P Dow Jones Sustainability Index

Η εταιρεία επενδυτικής συμβουλευτικής RobecoSAM, η δραστηριότητα της οποίας επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εταιρείες που επενδύουν στην αειφόρο ανάπτυξη (sustainability investing), παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης ‘Dow Jones Sustainability Indices’ (DJSI).

Για μία ακόμη φορά, η LG Electronics (LG) αναγνωρίζεται ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των διαρκών καταναλωτικών αγαθών και ενδυμάτων του DJSI, κερδίζοντας μια αξιοσημείωτη θέση δίπλα σε εταιρείες-κολοσσούς άλλων κλάδων, όπως η Volkswagen, η Unilever και μόλις 21 άλλα παγκόσμια brands. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η LG τοποθετείται στην κορυφή του κλάδου της, από τα τέσσερα συνολικά στα οποία συμπεριλήφθηκε στην έκθεση DJSI World.

«Στην LG, νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή, δεδομένου του κύρους που κατέχει στον κόσμο των επιχειρήσεων ο οργανισμός που μας προσέφερε αυτή την τόσο σημαντική αναγνώριση», δήλωσε ο κ. Lee Choong-hak, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην LG Electronics. «Η ετήσια έκθεση ‘Corporate Sustainability Assessment’ της RobecoSAM μας βοηθά να αποτιμήσουμε τις επιδόσεις μας στον χώρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσα από τη σύγκρισή μας με άλλες πολύ ικανές επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο. Η επιβεβαίωση ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία, μας δημιουργεί πραγματικά μοναδικά συναισθήματα. Αυτού του είδους η ανάδραση είναι πολύ εποικοδομητική, καθώς μας δίνει τη χαρά να συνειδητοποιήσουμε ότι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια των υπαλλήλων της LG είναι το στοιχείο που κάνει ουσιαστική διαφορά».

Ο δείκτης DJSI, ο πρώτος ο οποίος καταγράφει τις επιδόσεις των κορυφαίων κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, βασίζεται στην ανάλυση που κάνει η RobecoSAM σε παράγοντες που συνδέονται με τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις κάθε επιχείρησης, αλλά και με το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει. Η έκθεση ‘Corporate Sustainability Assessment’ (CSA) της RobecoSAM έρχεται να προσδιορίσει κάθε χρόνο ποιές επιχειρήσεις κατακτούν την κορυφή στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Συνολικά, 3.400 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν στην ετήσια αξιολόγηση των επιδόσεών τους σε δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το 2015, η RobecoSAM εκτίμησε την χρηματιστηριακή αξία (market cap) του 85 τοις εκατό των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται στον DJSI.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο δείκτη DJSI θα δημοσιευτούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sustainability-indices.com/review/djsi-new-components-lists.jsp στις 14 Σεπτεμβρίου.