Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Ο ασφαλιστικός όμιλος εταιριών αμοιβαίας και συνεταιριστικής ασφάλισης Euresa, δημιούργησε ένα εργαλείο για την υποβολή φιλικών δηλώσεων ατυχημάτων μέσω smartphone, διευκολύνοντας τη ζωή 221 εκατομμυρίων Ευρωπαίων οδηγών.

Στη Γαλλία εκτιμάται ότι συμβαίνουν περίπου 9 εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα ετησίως και υποβάλλονται περίπου 5 εκατομμύρια δηλώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ένας οδηγός συμπληρώνει τουλάχιστον μία δήλωση κάθε επτά χρόνια!

Το πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος, δεν καταφέρνεις ποτέ να βρεις την έντυπη δήλωση που ήσουν σίγουρος ότι είχες βάλει στο ντουλαπάκι.

Όταν τη βρεις, είναι πολύ πιθανό να πρέπει να τη συμπληρώσεις ακουμπώντας την στο καπό ή, ακόμη χειρότερα, μέσα στη βροχή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή είσαι ήδη νευρικός, καθώς γράφεις κάνεις λάθη. Άσε που δεν είμαστε όλοι καλοί στο να σχεδιάζουμε τα σκίτσα που αναπαραστούν τις συνθήκες του ατυχήματος. Για να μην αναφέρουμε όλα εκείνα τα χαρτιά που χρειάζονται για να βρείς τον αριθμό του συμβολαίου σου, τον αριθμό πλαισίου κ.λ.π. και που σπάνια είναι άμεσα διαθέσιμα. 

Για όλ’αυτά, πραγματικά θα θέλαμε να έχουμε ένα λίγο πιο πρακτικό εργαλείο, ιδίως τώρα που ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός.

Αναμφίβολα, η φιλική δήλωση ατυχήματος που δημιουργήθηκε πριν 50 χρόνια έχει αρχίσει να θεωρείται ξεπερασμένη, αν και συνεχίζει να είναι η προτιμώμενη μέθοδος διακανονισμού από την πλειοψηφία των οδηγών.

Η Euresa γνωρίζει καλά το πρόβλημα καθώς είναι ένας Ευρωπαϊκός όμιλος που αποτελείται από 14 αλληλασφαλιστικές και συνεταιριστικές ασφαλιστικές από εννέα χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το Μαρόκο.

Στόχος τους; Να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους, εξισορροπώντας την οικονομική αποδοτικότητα με τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες υπέρ της κοινωνίας. Έτσι, η Euresa είναι ένα φυτώριο καινοτομίας σε ευρωπαϊκή κλίμακα, με βασικό της στόχο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη λύσεων προστιθέμενης αξίας για τα μέλη της και τους ασφαλισμένους τους.

Σ’αυτό το πλαίσιο, η Euresa σχεδίασε τη φιλική δήλωση ατυχήματος για smartphones. Για τη δημιουργία αυτού του εύχρηστου εργαλείου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανα πάσα στιγμή και εγγυάται απόλυτη ασφάλεια και εμπιστευτικότητα στους χρήστες του, χρειάστηκαν δύο χρόνια δουλειάς και η συμμετοχή εξήντα περίπου εργαζομένων στις εταιρίες-μέλη της Euresa από διάφορες χώρες της Ευρώπης και με διάφορες δεξιότητες.  

Οι ασφαλισμένοι οδηγοί πρέπει να έχουν ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή στο κινητό τους, έχοντας τη δυνατότητα να σώσουν εκ των προτέρων κάποιες πληροφορίες, όπως στοιχεία της άδειας οδήγησής τους και του αριθμού του ασφαλιστικού τους συμβολαίου.

Στην περίπτωση ατυχήματος, παρέχονται βήμα προς βήμα οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης στο κινητό. Μία χαρτογραφική λειτουργία βοηθά τον χρήστη να σχεδιάσει ένα ακριβές σκίτσο του τόπου και των συνθηκών του ατυχήματος. Εάν χρειαστεί, οι οδηγοί έχουν ακόμη τη δυνατότητα να ζητήσουν συμβουλές και πληροφορίες online. Οι δύο οδηγοί μπορούν αυτόματα να μοιραστούν και να επιβεβαιώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία μέσω της τεχνολογίας tag, εφόσον βέβαια έχουν εγκαταστήσει και οι δύο την εφαρμογή στο κινητό τους. 

Αρκούν 6 με 7 λεπτά για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας!

Μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων των δύο οδηγών, η η-δήλωση αποστέλλεται αυτόματα στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρία μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ο ασφαλισμένος λαμβάνει e-mail με αντίγραφό της.

Σήμερα, το πρότυπο αυτού του προϊόντος είναι απόλυτα λειτουργικό. Η Euresa διέθεσε την εφαρμογή σε όλες τις Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες, μέσω των εθνικών τους ενώσεων.