Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

H SWISS και η Amadeus υπογράφουν μακροχρόνια συμφωνία για την Altéa με σκοπό να μεταμορφώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία

Η Amadeus, κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, και η Swiss International Air Lines, ο κορυφαίος αερομεταφορέας της Ελβετίας, ανακοίνωσαν μια μακροχρόνια στρατηγική συμφωνία βάσει της οποίας η αεροπορική εταιρία θα υιοθετήσει τις βασικές ενότητες της Altéa Suite της Amadeus, με σκοπό να ενισχύσει τις διαδικασίες στους τομείς των reservation, inventory και departure control.  

Με τη μετάβαση στην πλήρως ενοποιημένη λύση PSS της Amadeus, η SWISS θα επωφεληθεί από τη βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε ακριβή στοιχεία επιβατών και πτήσεων, καθώς τα άλλα μέλη του Ομίλου – η Lufthansa, η Air Dolomiti και η Austrian Airlines – εφαρμόζουν ήδη την τεχνολογία Altéa της Amadeus.

Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει μια πολύ πιο ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία στις διαφορετικές αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa, ενώ θα ενισχύσει τις ευκαιρίες συνεργασίας και με άλλους αερομεταφορείς, ιδίως με αυτούς που μετέχουν από κοινού στη συμμαχία Star Alliance.

Η μετάβαση της SWISS στις λύσεις Reservation και Inventory της Altéa είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2016, με τη μετάβαση στο Departure Control να ακολουθεί στα μέσα του 2016.

Η Julia Sattel, αντιπρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Αεροπορικών Εταιριών της Amadeus, σχολίασε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υπογράψαμε τη σημαντική αυτή συμφωνία με τη SWISS και θα υποστηρίξουμε τη βελτίωση των υπηρεσιών και λειτουργιών της αεροπορικής εταιρίας με την εφαρμογή της Altéa Suite. Στην Amadeus μοιραζόμαστε την ολοκληρωτική δέσμευση της SWISS για την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, η συμφωνία ισχυροποιεί τη θέση της Amadeus ως ηγέτιδας εταιρίας της παγκόσμιας αγοράς στα Συστήματα Εξυπηρέτησης Επιβατών (Passenger Service Systems). Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να παρέχουν καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, που καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες του ταξιδιώτη του 21ου αιώνα – να συνδέσουμε, να εξυπηρετήσουμε και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία από την αρχή έως το τέλος».

Ο Harry Hohmeister, Διευθύνων Σύμβουλος της Swiss International Air Lines, δήλωσε: “Επιλέξαμε το Altéa Suite της Amadeus μετά από εκτεταμένη και λεπτομερή αξιολόγηση των λύσεων PSS που διατίθενται στην αγορά. Το Altéa είναι η ιδανική επιλογή για τις ανάγκες μας, ιδιαίτερα δε αφού έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλούς συνεργάτες μας. Επιπλέον, η υπερσύγχρονη τεχνολογία της Amadeus θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ακόμα πιο σύγχρονη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, ενισχύοντας τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία τους στον Όμιλο LH, πράγμα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί εδώ και καιρό”.