Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Θετική Αξιολόγηση της EMC από τη Gartner

Η EMC ισχυροποιεί την ηγετική της θέση στις αγορές του storage και του virtualization, ενώ παράλληλα αξιοποιεί το δυναμικό των εταιρειών του EMC Federation, ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί η έλευση της 3ης Πλατφόρμας του ΙΤ 

Στην τελευταία αξιολόγηση της EMC από τη Gartner (EMC Vendor Rating Report – 6 Μαΐου, 2014), σημειώνεται ότι η EMC ενισχύει την ηγετική της θέση στις αγορές του enterprise storage και server virtualization. Αυτό αποδίδεται, κατά μεγάλο βαθμό, στο ότι η διοικητική ομάδα της EMC έχει αντιληφθεί ακριβώς τη δυναμική με την οποία εξελίσσεται ο χώρος του ΙΤ και ακολουθεί μια επενδυτική στρατηγική που ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά και την προστατεύει από τον έντονο ανταγωνισμό στο χώρο του software-defined storage. Σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στη θετική πορεία είναι η αξιοποίηση του δυναμικού και της τεχνογνωσίας των εταιριών της Ομοσπονδίας (EMC Federation), EMC Information Infrastructure, VMware, RSA και Pivotal, που φέρνει την EMC σε θέση να προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις σε μια περίοδο που αναδύεται η λεγόμενη 3η Πλατφόρμα του ΙΤ (mobility, cloud, big data, και social media). 

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Gartner αξιολογούν ως εξαιρετικά θετική (strong positive) τη στρατηγική του Ομίλου, τα προϊόντα High-End / Midrange Disk Storage, Scale-out NAS και Data Protection & Availability, τις υπηρεσίες Solution Integration και Customer Support και ταυτόχρονα αξιολογούν θετικά (positive) την οικονομική θέση, την κοστολογική δομή και το κανάλι των πωλήσεων. 

Το EMC VMAX εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα high-end storage της αγοράς και μάλιστα εξελίσσεται, με την τελευταία της έκδοση να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτει υποδομές private, hybrid ή public cloud. Στην αμέσως μικρότερη κατηγορία του midrange storage, η EMC προχώρησε σε μια εκτεταμένη αναβάθμιση της σειράς VNX, με στόχο να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητες των σύγχρονων πολυπύρηνων επεξεργαστών και της τεχνολογίας flash, εξασφαλίζοντας σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από τα προϊόντα της προηγούμενης γενιάς, με οριακή αύξηση του κόστους. Η ανανεωμένη σειρά VNX2 δίνει στην EMC τη δυνατότητα να πετύχει ακόμη καλύτερο λόγο τιμής/απόδοσης σε σχέση με τις ανταγωνιστικές προτάσεις.  

Η δραστηριότητα της EMC στο χώρο Data Protection & Availability αξιολογείται, επίσης, ως εξαιρετικά θετική, καθώς οι λύσεις backup & archive της EMC περιλαμβάνουν κορυφαία προϊόντα. Ορισμένα από αυτά είναι τα Avamar, Data Domain, Data Protection Advisor, Disk Library for mainframe, Mozy, NetWorker, SourceOne και, από φέτος, RecoverPoint continuous data protection (CDP). 

Η στρατηγική της EMC στο συγκεκριμένο τομέα ήταν απλή και αποτελεσματική: εξαγορές καινοτόμων εταιρειών, αξιοποίηση των συνεργειών σε επίπεδο τεχνολογίας, και έξυπνη ομαδοποίηση προϊόντων. Έτσι, η EMC κατάφερε, όχι μόνο να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, αλλά και να δημιουργήσει νέες. Ειδικότερα για το 2014, η Gartner εκτιμά ότι οι πωλήσεις της EMC στη συγκεκριμένη αγορά θα ξεπεράσουν τα 4 δις δολάρια. 

Σχολιάζοντας την έκθεση EMC Vendor Rating 2014, οι αναλυτές της Roger W. Cox, Kenneth Chin και  Tiffani Bova, ανέφεραν τα εξής: «Η συνολική αξιολόγηση της EMC παραμένει σε θετικό επίπεδο, καθώς η εταιρεία διατηρεί την ηγετική της θέση στις αγορές Enterprise Disk Storage και Server Virtualization. Παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και λύσεων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής που ανατέλλει στο χώρο του ΙΤ, χάρη στη συνδυαστική επίδραση του mobility, της κοινωνικής δικτύωσης, των Big Data και του cloud».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ