Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Ericsson υποψήφια για βραβείο καινοτομίας 4G

Οκτώ ερευνητές της Ericsson είναι υποψήφιοι για το βραβείο «European Inventor Award for LTE» του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), αποδεικνύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας στην καινοτομία 4G.

Η ομάδα της Ericsson είναι μία από τις τρεις υποψήφιες στην κατηγορία της Βιομηχανίας, στην οποία αναγνωρίζονται «εξαιρετικές και επιτυχημένες τεχνολογίες, κατοχυρωμένες από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες». Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 17 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο Βερολίνο, την οποία θα προλογίσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Οι οκτώ υποψήφιοι ερευνητές – Erik Dahlman, Stefan Parkvall, Muhammad Kazmi, Robert Baldemair, George Jöngren, Henning Wiemann, Johan Torsner και Magnus Stattin – έχουν διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Long Term Evolution (LTE) προτύπου δικτύων κινητής τηλεφωνίας, το οποίο αποτελεί τον βασικό παράγοντα για την πρόοδο του mobile Internet.

To LTE, πιο διαδεδομένο ως 4G, φέρνει μεγάλες βελτιώσεις όσον αφορά την κάλυψη και την χωρητικότητα των δικτύων και προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες download και upload, από αυτές που επιτυγχάνονται με παλαιότερες τεχνολογίες.

Η Ericsson είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής υποδομών LTE στον κόσμο και εκτιμάται ότι διαχειρίζεται το 50% της διακίνησης δεδομένων που πραγματοποιείται από LTE smartphones. Χάρη στις προσπάθειες των υποψηφίων και των συναδέλφων τους, η Ericsson υπολογίζεται πως κατέχει το 25% των σημαντικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τομέα του LTE.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ