Η Epson υποστηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης & Καινοτομίας, στην Τεχνόπολη

Η Epson υποστηρίζει ενεργά το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης & Καινοτομίας, που διοργανώνεται  για το ευρύ κοινό, από το  Βρετανικό Συμβούλιο και τον εκπαιδευτικό οργανισμό - SciCo σε συνεργασία με το  Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη συμμετοχή πολυάριθμων εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη στον Κεραμεικό, καθημερινά από τις 9.30 έως τις 22.00, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα της Epson που φιλοξενούνται σε διάφορες ενότητες για να διευκολύνουν τις προβολές και παρουσιάσεις. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όμως, βρίσκεται ο καινοτόμος οπτικοποιητής ELP-DC11 της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί από την ερευνητική ομάδα και τους επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και την Κρυσταλλογραφική Εταιρεία, για πειράματα που διενεργηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το νέο αυτό Φεστιβάλ, το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει με νέες εμπειρίες την ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, όπως και το ευρύ κοινό. Η Epson με όραμα στην καινοτομία και την επιστήμη, ενδιαφέρεται πάντα να υποστηρίξει ενέργειες που προωθούν την ανάπτυξη τομέων όπως η επιστήμη και η τεχνολογία».

Η Epson, επιδιώκοντας πάντα την προώθηση των νέων τεχνολογιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με προϊόντα που προάγουν αυτόν ακριβώς το σκοπό.

ELP-DC11

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της Epson δίνει άλλη διάσταση στα οπτικά βοηθήματα υψηλής ποιότητας εικόνας για μαθητές. Με τον πρωτοποριακό μηχανισμό και τις ανεξάντλητες ιδιότητες του οπτικοποιητή, ο εισηγητής μπορεί να παρουσιάσει και να καταγράψει αντικείμενα, σε εικόνα ή βίντεο, ενώ προσαρμόζοντας τον οπτικοποιητή σε μικροσκόπιο, το περιεχόμενο που επεξεργάζεται εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος στην οθόνη υπολογιστή ή βιντεοπροβολέα.

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 διαθέτει κάμερα 5 MP, 10x ψηφιακό zoom, ρυθμό ανανέωσης 30fps και εμφανίζει τις εικόνες ομαλές, καθαρές και ζωντανές, ενώ η διδασκαλία παίρνει άλλη διάσταση με τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, ηχητικών ή σημειώσεων στα βίντεο. Στη συνέχεια οι «σημειώσεις» αυτές μπορούν να διανεμηθούν χρησιμοποιώντας  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα YouTube ή SchoolTube και για μάθηση εξ αποστάσεως.

EB-485Wi

Με τον διαδραστικό προβολέα υψηλής ποιότητας EB-485Wi, μπορείτε να μετατρέψετε κάθε επίπεδη επιφάνεια σε διαδραστική, από πολύ μικρή απόσταση, για μια νέα εμπειρία μάθησης, που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες, με εύκολη εγκατάσταση και χαμηλό κόστος.