Πρώτη παρουσίαση του Q Cloud, του ολοκληρωμένου οικοσύστηματος διάθεσης Cloud υπηρεσιών της Info Quest Technologies

Μελών ΣΕΠΕ

01 Απριλίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Q Cloud, του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος  διάθεσης cloud Υπηρεσιών  της Info Quest Technologies στους συνεργάτες της. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  παρουσιάζοντας τη δυναμική που διαφαίνεται στην παγκόσμια αγορά για τις υπηρεσίες “Pay as you grow” κορυφαίοι διεθνείς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων  οι Microsoft, IBM, EMC, Cisco και Symantec, ενώ τις δικές τους εξειδικευμένες εφαρμογές παρουσίασαν και ελληνικά software houses, μεταξύ αυτών  η  Uni Systems που παρουσίασε λύσεις e-invoicing και cloud backup, η ACE Hellas και η Sieben. 

Η Info Quest Technologies δημιούργησε το Q Cloud, ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα παροχής Λύσεων Cloud προς την Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, με όραμα να συμβάλλει στην πιο άμεση και αποτελεσματική αφομοίωση των cloud υπηρεσιών σε όλο το εύρος της αγοράς. Πρόκειται στην πράξη για ένα μηχανισμό σύνθεσης cloud λύσεων από πολλαπλές πηγές δεδομένων, με πολλαπλούς αποδέκτες και εναλλακτικά μοντέλα διάθεσης και τιμολόγησης. Βασικά στοιχεία του οικοσυστήματος αποτελούν η πλατφόρμα www.QCloud.gr, καθώς και οι επίλεκτοι, εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μετεξελίσσοντας την τεχνολογική υποδομή κάθε επιχείρησης.

Η πλατφόρμα QCloud.gr λειτουργεί ως ένας κόμβος ενημέρωσης και διάθεσης επιλεγμένων λύσεων cloud από τη διεθνή και την εγχώρια αγορά στους τομείς του PaaS, IaaS και SaaS, καθώς και λύσεων για κάθετες αγορές. Οι επιλεγμένες λύσεις ανταποκρίνονται σε υψηλά πρότυπα λειτουργικότητα και αξιοπιστίας, ενώ παράλληλα καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς, αναφορικά με το μέγεθος, τις υφιστάμενες υποδομές και τον προϋπολογισμό της πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η Info Quest Technologies, με τη Στρατηγική Επένδυσή της στο Οικοσύστημα Q Cloud προσδοκά να δώσει στην Ελληνική Επιχείρηση ένα Ολοκληρωμένο, Αξιόπιστο και Αποτελεσματικό Σύνολο Εφαρμογών και Υπηρεσιών που θα της επιτρέψουν να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία της, μεγιστοποιώντας την αξιοποίηση πολλαπλών λύσεων Cloud μέσω της σύνθεσής τους σε ένα κοινό, ευέλικτο και εύχρηστο περιβάλλον λειτουργίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ