Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Νέα Κάθετη Εφαρμογή στην Πλατφόρμα Big Data της Intracom Telecom

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα την ενσωμάτωση νέας κάθετης εφαρμογής, ValueStreams, στην Big Data Analytics πλατφόρμα της εταιρίας, BigStreamer™.

Το ValueStreams δίνει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μετατρέπουν σε πηγή εσόδων τις πληροφορίες που εξάγονται από τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά καθώς και τη συμπεριφορά των συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας. Με την εν λόγω εφαρμογή, οι πάροχοι μπορούν να χωρίσουν με απόλυτη ακρίβεια τους συνδρομητές τους σε ομάδες (subscriber segments) και να υλοποιούν καμπάνιες marketing ανάλογα με το προφίλ της ομάδας στην οποία στοχεύουν.

Το ValueStreams βασίζεται στο BigStreamer™, την πλατφόρμα της Intracom Telecom που έχει αναπτυχθεί πάνω από το Hadoop και υποστηρίζει Big Data Analytics and Complex Event Processing, καθώς και στην πλατφόρμα Social Universe της εταιρίας Grandata. Το BigStreamer™ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τα πρότυπα του TM Forum, συμπεριλαμβανομένου του αρχιτεκτονικού μοντέλου-αναφοράς για Big Data Analytics. Η Intracom Telecom είναι ενεργό μέλος του project TM Forum’s Big Data Analytics και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία ενός οδηγού για τις βέλτιστες πρακτικές στην υλοποίηση εφαρμογών Big Data Analytics.

Η Intracom Telecom παρουσίασε το ValueStreams κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου TM Forum’s Big Data InFocus, που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ στο διάστημα 27-29 Ιανουαρίου 2014. Σε συνέχεια της θετικής ανταπόκρισης που υπήρξε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Σωτήρης Μπίθας, Διευθυντής Marketing του Τομέα Τηλεπικοινωνιακού Λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι ο κλάδος των Big Data μεταβαίνει σταδιακά από τη θεωρία στην υλοποίηση λύσεων που αποφέρουν τα οφέλη της εν λόγω τεχνολογίας. Μέσω των χαρακτηριστικών της εφαρμογής ValueStreams του BigStreamer, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μπορούν να μετατρέψουν τα δεδομένα τους σε χρήσιμες πληροφορίες, δημιουργώντας έτσι νέες πηγές εσόδων».

Η Intracom Telecom θα παρουσιάσει επίσης το ValueStreams, στο περίπτερό της 6I40 (hall 6), κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, 24-27 Φεβρουαρίου 2014, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ