Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Εν αναμονή της MWC 2014, η LG συνεχίζει να διαμορφώνει τις τάσεις του μέλλοντος στην αγορά των Smartphones



Η
LG Electronics (LG), ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το Mobile World Congress (MWC), τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή ετήσια έκθεση αφιερωμένη στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Το φετινό MWC θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη και όπως κάθε χρόνο η LG αναμένεται να παρουσιάσει τα εμβληματικά μοντέλα της για την ερχόμενη περίοδο, ορίζοντας όπως πάντα τις τάσεις και θέτοντας νέα κορυφαία standards στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το Μάρτιο του 2013 με τίτλο Always Connected” (FacebookIDC research) αναφορικά με τη σχέση μεταξύ smartphones και κοινωνικών δραστηριοτήτων (social activities), οι σύγχρονοι χρήστες φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις εν λόγω συσκευές περισσότερο ως φορητούς υπολογιστές παρά ως απλά τηλέφωνα. Έτσι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η χρήση του smartphone ως κινητού τηλεφώνου καταλαμβάνει μόλις το 16% του συνολικού χρόνου χρήσης, με τις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η αποστολή/λήψη email (78%), η αναζήτηση στο διαδίκτυο (73%) και η ενασχόληση με παιχνίδια (60%) να μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους με πολύ υψηλότερα ποσοστά αντίστοιχα.

Βάσει αυτών των δεδομένων, έχει προκύψει και η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες οθόνες οι οποίες θα επιτρέπουν στους κατόχους να εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των συσκευών και να απολαμβάνουν μια ευρεία εμπειρία χρήσης. Έτσι, τα τελευταία χρόνια το μέγεθος της οθόνης έχει αναδειχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα των κατασκευαστών με τις μεγάλες οθόνες να φτάνουν από 5 έως και 7 ίντσες. Η ανοδική πορεία των smartphones με μεγάλη οθόνη επιβεβαιώνεται και από τις ιδιαιτέρως αυξημένες σε αριθμό πωλήσεις σε περιοχές-κλεδί για την ανάπτυξη όπως η Ασία, η Ευρώπη και η Βραζιλία.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι δύο ναυαρχίδες της LG, το 5,5 ιντσών Optimus G Pro και το super smarthphone της G σειράς, το 5,2 ιντσών LG G2. Tο LG G2, το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές αποτελώντας το smartphone που άλλαξε τα δεδομένα της premium αγοράς, διαθέτει μια Full HD οθόνη 5,2 ιντσών σε πλαίσιο οθόνης 4, 7 ιντσών (συμβατικών μοντέλων). Η μοναδική αυτή αναλογία πλαισίου και οθόνης, αλλά και τα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά του όπως το Rear Key (το ‘έξυπνο’ πίσω πλήκτρο), το Audio Zoom, το Knock on, η τεχνολογία Optical Image Stabilizer και το Guest Mode ανέδειξαν το LG G2 στο κορυφαίο premium smartphone της χρονιάς. Το Οptimus G Pro, με οθόνη 5.5 ιντσών, αντιπροσωπεύει περισσότερο μια αρχέτυπη μορφή μεγάλης οθόνης smartphone σε αυτές τις διαστάσεις. Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της συσκευής αυτής που θα ακούει στο όνομα LG Gx αναμένεται να λανσαριστεί άμεσα στην Κορέα. Το νέο τηλέφωνο θα έχει μια IPS οθόνη στις 5.5 ίντσες διατηρώντας τη δυνατότητα ανάλυσης στα 1080 p και όπως στο Optimus G Pro, το πλαίσιο θα είναι πάρα πολύ λεπτό, επιτρέποντας στο χρήστη να το κρατήσει πολύ άνετα εν αντιθέσει με παρόμοιου μεγέθους συσκευές.

Μία ακόμη τάση της αγοράς είναι η είσοδος των κυρτών οθονών, οι οποίες χαρίζουν μια πραγματικά αναβαθμισμένη εμπειρία θέασης, καθώς σχηματικά ακολουθούν τη φυσική καμπυλότητα του ανθρώπινου ματιού. Ωστόσο, για τη δημιουργία ενός εύχρηστου κυρτού τηλεφώνου, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα βασικά χαρακτηριστικά του να έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για μια κυρτή συσκευή. Έτσι, η μπαταρία, η κάμερα αλλά και η λειτουργικότητα της οθόνης πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα για να μπορούν να υποστηρίξουν το κυρτό σχήμα του smartphone.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας αυτής τάσης είναι το LG G Flex, το οποίο αποτελεί και μια κρυφή ματιά στο μέλλον των smartphones, ο σχεδιασμός των οποίων αναμένεται να έχει έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Χάρη στην κυρτή του οθόνη, το LG G Flex χαρίζει μια συγκλονιστική εμπειρία θέασης, ενώ το κυρτό σχήμα του μειώνει την απόσταση στο μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας, βελτιώνοντας την ποιότητα του ήχου. Ακόμη, η λειτουργία τοπίου (landscape mode) του LG G Flex, προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία και άνετη γωνία θέασης ιδανική για βίντεο ή παιχνίδια.