Η Deloitte εγκαινίασε το Deloitte University για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Η Deloitte επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της με στόχο να αναπτύξει καινοτόμους ηγέτες που θα βοηθούν τους πελάτες τους να λειτουργούν αποδοτικά στη σημερινή περίπλοκη αγορά

Η Deloitte εγκαινίασε στο Dolce La Hulpe, Βελγίου, το Deloitte University για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (DU EMEA) τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 σε μια γιορτή της συλλογικής δέσμευσης των εταιριών μελών που συμμετέχουν σε αυτό το έργο. 350 άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους ομιλητές ένας εκ των οποίων ήταν ο CEO της Deloitte, ο κ. Barry Salzberg , ο οποίος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την ίδρυση του DU στις Η.Π.Α.. Κεντρικός ομιλητής ο κ. Bob Geldof αφηγήθηκε πώς έκανε το όραμά του πραγματικότητα αξιοποιώντας την πρόκληση, την συνεργασία και την ηγεσία.

Στόχος του DU EMEA είναι να ενισχύσει την μαθησιακή διεργασία και να αναπτύξει και να εξελίξει το στελεχιακό δυναμικό της Deloitte – και κατ’ επέκταση και τους πελάτες που υπηρετεί – έτσι ώστε να αντεπεξέρχονται στις αλλαγές της αγοράς και να διατηρούν το ηγετικό τους προβάδισμα στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

Το πρόγραμμα του DU EMEA έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής για εκπαίδευση και ανάπτυξη πρώτης γραμμής που θα δημιουργήσει τη νέα γενιά των διεθνών επιχειρηματικών ηγετών και συμβούλων. Με έδρα το Βέλγιο, αυτό το ‘πανεπιστήμιο’  βασίστηκε στην επιτυχία του Deloitte University (DU) που εγκαινιάστηκε πριν από δυο χρόνια στο Westlake του Τέξας στις Η.Π.Α., μαθήματα του οποίου παρακολούθησαν περισσότερα από 50.000 στελέχη από 70 και πλέον χώρες.

Ένα παράδειγμα της καινοτομίας και των γνώσεων που το πανεπιστήμιο θα παραδώσει είναι τα εργαστήρια Deloitte Client Experience Labs. Μαζί με τα προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης και ανάπτυξης που θα παραδίδονται στο DU EMEA, το The Lab θα παρέχει ένα ημι-μόνιμο περιβάλλον όπου οι πελάτες και το ανθρώπινο δυναμικό της Deloitte θα συνεργάζονται για να αναπτύσσουν ευρηματικές καινοτόμες προσεγγίσεις που θα ανταποκρίνονται σε πολύπλοκα επιχειρηματικά και επιχειρησιακά ζητήματα. Οι παραδόσεις στο The Lab θα πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό ειδικών στην μαθησιακή λειτουργία σε έναν ευέλικτο χώρο φυσικού σχεδιασμού και θα περιλαμβάνουν τεχνικές δέσμευσης και τεχνολογίες συνεργασίας.

« Το Deloitte University είναι περισσότερο από ένας φυσικός χώρος — συμβολίζει την παγκόσμια επέκταση ενός διαφορετικού και, κατά τη γνώμη μας, καλύτερου τρόπου του επιχειρείν. Ως ένας οργανισμός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, χρειαζόμαστε έξυπνους, καταρτισμένους, ευρηματικούς και επινοητικούς ανθρώπους με επιμελημένη ροπή προς την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για να παρέχουν υπηρεσίες στους πελάτες μας σε όλον τον κόσμο. Οι επαγγελματίες της Deloitte είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτουμε, και έχουμε δεσμευτεί ότι θα επενδύουμε σε αυτούς και στην ανάπτυξή και εξέλιξή τους ως ηγέτες» , δήλωσε ο κ. Barry Salzberg , Global CEO της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL). « Εγκαινιάσαμε το πρώτο DU στις Η.Π.Α. πριν δυο χρόνια. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα το πανεπιστήμιο σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε τις υψηλότερες προσδοκίες μας. Το δεύτερο πανεπιστήμιο που εγκαινιάζουμε βασίζεται στην επιτυχία αυτή και ικανοποιεί μια ανάγκη στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Όπως με το DU στις Η.Π.Α., τα μαθήματα του DU EMEA θα πραγματοποιηθούν από τους επικεφαλής της Deloitte που θα διαδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας. Η Deloitte συνεργάζεται με τα ξενοδοχεία Dolce Hotels and Resorts για τη φιλοξενία των κεντρικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων – το Dolce La Hulpe Brussels στο Βέλγιο είναι ο κύριος χώρος του DU EMEA, με επιπλέον χώρο στο Dolce Chantilly στην Γαλλία για να καλυφθεί η αναμενόμενη ανάπτυξη στο μέλλον.

Το πρόγραμμα του DU EMEA σχεδιάστηκε ώστε να εξασφαλίσει ότι η ανάπτυξη και εξέλιξη του στελεχιακού δυναμικού του διεθνούς δικτύου μας παραμένει ένα αναπόσπαστο τμήμα του εργασιακού γίγνεσθαι και ότι αφομοιώνεται με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Η ύλη που αναπτύχθηκε ώστε να προσδίδει υψηλή αξία στις επιχειρήσεις, περιλαμβάνει προγράμματα για την επιχειρησιακή ανάπτυξη, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης καθώς και θέματα που επικεντρώνονται στους επιχειρηματικούς κλάδους και τις υπηρεσίες.

« Η ανάπτυξη ενός διεθνούς προγράμματος στο Deloitte University EMEA αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ των εταιριών μελών της Deloitte », δήλωσε ο πρύτανης του DU EMEA ο κ. Jorrit Volkers από τη Deloitte Ολλανδίας. « Το Deloitte University EMEA είναι το κατάλληλο μέρος για να εμπνεύσουν και να αναπτύξουν τη νέα γενιά οι σημερινοί επικεφαλής της Deloitte » .

« Ο ανταγωνισμός για το ανθρώπινο δυναμικό μαζί με την δυσκολία που θα έχει η Ελλάδα να κρατήσει το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό εντός Ελλάδος τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει πρόκληση. Το Deloitte University EMEA θα βοηθήσει τον οργανισμό να προσελκύει, να αναπτύσσει και να διατηρεί υψηλού επιπέδου στελέχη που θα κάνουν τη Deloitte να ξεχωρίσει στην αγορά» , δήλωσε ο κ. Γεώργιος Δ. Καμπάνης , Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος.

Η κα. Μπεάτε Ράντουλφ , Εταίρος και υπεύθυνη εκπαίδευσης, συνεχιζόμενης μαθητείας και ανάπτυξης ανθρωπίνου κεφαλαίου της Deloitte στην Ελλάδα επεσήμανε ότι « Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε απλές, καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις ώστε οι πελάτες και η κοινωνία στην οποία ενεργούμε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις. Τόσο το DU EMEA, όσο και το The Lab αποτελούν σημαντικές πλατφόρμες ανταλλαγής εμπειριών και πληροφοριών που θα συνεισφέρουν σε αυτές τις λύσεις . Η δια βίου μάθηση και συνεχής εκπαίδευση αποτελεί πολιτική της Deloitte Ελλάδας και για το λόγο αυτό η Εταιρία μας προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό της ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης και εξειδικευμένης μαθητείας και επαγγελματικής εξέλιξης. Η εκπαίδευση εντός Ελλάδος και στο Δίκτυο της Deloitte γενικότερα παρέχεται είτε με δομημένο μαθησιακό τρόπο (structured classroom learning and e-learning), είτε μέσω διαδικτύωσης δηλαδή της συνεχούς ροής γνώσης και εμπειριών σε διαδραστική βάση δηλ. διαμέσου των διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσονται με συναδέλφους του Δικτύου, πελάτες κλπ (networking), είτε στα πλαίσια διενέργειας των ελέγχων (on the job training)»

Ο κ. Jorrit Volkers πιστεύει ότι το DU EMEA θα συνεισφέρει στον ευρύτερο διάλογο για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης. Με το στόχο αυτό στο μυαλό του, διοργάνωσε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο των εγκαινίων, με θέμα τις τρέχουσες προκλήσεις και τάσεις στον κόσμο της ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης. Η συζήτηση έφερε κοντά αρκετούς πρυτάνεις εταιρικών πανεπιστημίων και επικεφαλής επιχειρηματικών σχολών, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας σημαντικής συνεργασίας.