Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Cisco επεκτείνει την πλατφόρμα Videoscape TV στο Cloud

Η Cisco ανακοίνωσε στο CES 2014, δια στόματος John Chambers, προέδρου και CEO της Cisco, ότι επέκτεινε την κορυφαία πλατφόρμα Videoscape παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών ώστε να συμπεριλάβει μια σειρά από νέες δυνατότητες βίντεο cloud, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής για τον κλάδο προσφοράς του Videoscape «as-a-service» και των τεχνολογιών λογισμικού cloud ανοικτού κώδικα με βάση το OpenStack. Οι πρόσθετες δυνατότητες θα βοηθήσουν τους παρόχους υπηρεσιών και τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να αυξήσουν την ευελιξία και τα έσοδά τους και να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα.   

Με νέο λογισμικό και τεχνολογία τόσο για τις ιδιωτικές και όσο και για τις δημόσιες υπηρεσίες cloud, το νέο πλήρες πακέτο δυνατοτήτων cloud Videoscape, μέρος της ευρύτερης εταιρικής στρατηγικής virtualization, θα προσφέρει στους παρόχους υπηρεσιών και στις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το Internet of Everything Μαζί θα προσφέρουν απλουστευμένες επιλογές για τη γρήγορη παροχή νέων εμπειριών στους καταναλωτές, καθώς και περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης για την προβολή και την ανταλλαγή περιεχομένου σε πολλαπλές συσκευές. 

Κύρια σημεία
Οι νέες δυνατότητες cloud του Videoscape περιλαμβάνουν:

·       Λογισμικό Videoscape Cloud: Το λογισμικό Videoscape Cloud συμβάλλει στην μείωση των λειτουργικών εξόδων και στην αύξηση των εσόδων παρέχοντας περισσότερες εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στο Internet of Everything, πιο γρήγορα από ποτέ άλλοτε. Το λογισμικό Videoscape Cloud παίρνει το λογισμικό Videoscape, το διαχωρίζει από το συγκεκριμένο hardware και του επιτρέπει να λειτουργεί στα δημόσια και ιδιωτικά cloud των παρόχων υπηρεσιών και των μέσων επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στο OpenStack. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες της Cisco να αναπτύσσουν νέες εφαρμογές video on demand, και στη συνέχεια να τις επεκτείνουν εύκολα και αυτόματα, εξοικονομώντας μήνες ή και χρόνια σε εργασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης.

·       Υπηρεσίες Videoscape Cloud: Δυνατότητες Videoscape που προσφέρονται «ως υπηρεσία»  Με στόχο να βοηθήσει τους παρόχους υπηρεσιών και τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, η Cisco προσφέρει υπηρεσίες Videoscape Cloud. Χρησιμοποιώντας το ίδιο λογισμικό και τα ίδια API όπως το Videoscape, οι υπηρεσίες Videoscape Cloud είναι διαθέσιμες από τη Cisco «ως υπηρεσία» με ένα μοντέλο που βασίζονται στην κατανάλωση. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει σε αυτές τις εταιρείες να συμπληρώνουν τις υφιστάμενες υποδομές τους ώστε να προσφέρουν γρήγορα νέες και συναρπαστικές εμπειρίες βίντεο στους καταναλωτές, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για τη δημιουργία, την κωδικοποίηση και την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων.

·       Cisco Cloud Fusion για το Videoscape: Αυτή η μοναδική στρατηγική της Cisco επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών και στις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να δημιουργούν απρόσκοπτα διάφορους συνδυασμούς στοιχείων από κάθε τρόπο ανάπτυξης του Videoscape, συμπεριλαμβανομένων συσκευών υλικού και λογισμικού, λογισμικού και υπηρεσιών cloud βελτιωμένων επιδόσεων. Αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μια λύση για κάθε ανάγκη, το Cisco Cloud Fusion σημαίνει ότι το Videoscape μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε πελάτη, επιτρέποντας έτσι την εξέλιξή του ανάλογα με τις υποδομές που επιλέγει ο πελάτης  χωρίς να απαιτούνται δαπανηρές αντικαταστάσεις ή σημαντικές αναβαθμίσεις.

·       Videoscape Open UX Foundation: Αυτό το προϊόν λογισμικού βελτιώνει τη λειτουργικότητα και την απόδοση των gateway, set-top box και των συνδεδεμένων συσκευών που χρησιμοποιούν εφαρμογές HTML5. Το HTML5 είναι ένα βασικό στοιχείο των συστημάτων βίντεο που βασίζονται σε cloud, και το Open UX Foundation βελτιώνει τις υποδομές HTML5, καθιστώντας ταχύτερη και ευκολότερη για τους παρόχους υπηρεσιών και τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης την ανάπτυξη ελκυστικών υπηρεσιών βίντεο από το cloud.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ