Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Επανεκλογή του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΠΕ στο ΔΣ του DIGITALEUROPE και Εκπροσώπηση του ΣΕΠΕ στο Digital Advisory Council

sepe_pressrelease2

Για δεύτερη συνεχή θητεία, εκλέχθηκε ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του DIGITALEUROPE, του οργανισμού που διαμορφώνει το Πανευρωπαϊκό όραμα για την ψηφιακή Ευρώπη.

H Ευρωπαϊκή Κοινότητα του DIGITALEUROPE αποτελεί το μοναδικό σύνδεσμο για τις ψηφιακές βιομηχανίες στην Ευρώπη. Μέλη του είναι 60 πολυεθνικές επιχειρήσεις και 40 εθνικοί σύνδεσμοι με περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις-μέλη στην Ευρώπη. Από τους 40 Εθνικούς συνδέσμους (National Trade Associations) στο Διοικητικό Συμβούλιο του DIGITALEUROPE συμμετέχουν με εκπρόσωπο τους, εκτός από το ΣΕΠΕ, οι : BAIT - Βουλγαρία, SYNTEC INFORMATIQUE - Γαλλία, ZVEI - Γερμανία, IT-Branchen - Δανία, techUK - Ηνωμένο Βασίλειο, ANITEC - Ιταλία, AMETIC - Ισπανία, INFOBALT - Λιθουανία και FFTI - Φινλανδία.

Ο ΣΕΠΕ, ενδυναμώνοντας την παρουσία του στον DIGITALEUROPE, συμμετέχει, επίσης, στο Digital Advisory Council, μέσω του κυρίου Σάκη Κωτσή, Γενικού Γραμματέα Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και Εκτελεστικού Προέδρου της Intrasoft International. Το Digital Advisory Council (DAC) δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση μίας δυναμικής ψηφιακής αγοράς, η οποία θα προάγει την καινοτομία, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και τονώνοντας τον ανταγωνισμό, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Η συμμετοχή του ΣΕΠΕ στον DIGITΑLEUROPE είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι μέλη του οργανισμού αυτού είναι οι περισσότεροι εθνικοί φορείς της βιομηχανίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ευρώπης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση που κατέχει και το ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει στο μέλλον ο Ελληνικός κλάδος της τεχνολογίας στο νέο Ευρωπαϊκό παραγωγικό μοντέλο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πρόκληση για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής κατάρτισης. Οι επιχειρήσεις της Ευρώπης έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Ο ΣΕΠΕ συμμετέχει στις δραστηριότητες διαφόρων τομέων και επιτροπών και από τη θέση του ενεργού μέλους εκφράζει και προωθεί τις θέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας.

{{{ ArticleFiles }}}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα