H Intel Capital δημιουργεί επενδυτικό κεφάλαιο $125 εκατομμυρίων, επενδύοντας στις γυναίκες και σε επιχειρηματίες ανεπαρκώς εκπροσωπούμενων μειονοτήτων

intel

Η Intel Capital, ο παγκόσμιος επενδυτικός οργανισμός της Intel Corporation, ανακοίνωσε σήμερα το Intel Capital Diversity Fund, ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Intel για την πολυσυλλεκτικότητα, το οποίο θα επενδύσει σε τεχνολογικά startups καθοδηγούμενα από γυναίκες και ανεπαρκώς εκπροσωπούμενες μειονότητες. Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες επενδύσεις του νέου fund, σε τέσσερις εταιρείες καθοδηγούμενες από εμπνευσμένους πρωτοπόρους. Όντας το μεγαλύτερο στο είδος του, το fund ανέρχεται περίπου σε $125 εκατομμύρια και οι επενδύσεις θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων κλάδων.

"Πιστεύουμε ότι ένα πολυσυλλεκτικό εργασιακό περιβάλλον είναι θεμελιώδες για την επίτευξη επιχειρησιακών αποτελεσμάτων" ανέφερε ο CEO της Intel Brian Krzanich. "Ο στόχος μας με το νέο fund, είναι να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά ένα ανθρώπινο δυναμικό σε τεχνολογικές startup που αντιπροσωπεύει καλύτερα την κοινωνία και το οποίο θα ωφελήσει την Intel και την οικονομία ευρύτερα με την επιτυχία του."

Τα σημερινά νέα έπονται της ανακοίνωσης του Ιανουαρίου, σχετικά με την πρωτοβουλία της Intel για την πολυσυλλεκτικότητα στην τεχνολογία, η οποία είναι σχεδιασμένη για να ενθαρρύνει μεγαλύτερη πολυσυλλεκτικότητα στην Intel και στον κλάδο της τεχνολογίας γενικότερα. Η Intel, έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να επιτύχει πλήρη αντιπροσώπευση των γυναικών και των ανεπαρκώς εκπροσωπούμενων μειονοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό της, στις ΗΠΑ, μέχρι το 2020.

"Είμαστε υπερήφανοι που αναλαμβάνουμε έναν ηγετικό ρόλο στην κατεύθυνση προς μια ευρύτερη συμμετοχή στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα και απασχόληση," δήλωσε η Lisa M. Lambert, Vice President και Managing Director, Intel Capital, η οποία είναι επικεφαλής του fund για την πολυσυλλεκτικότητα (Diversity Fund). "Με το νέο fund, η Intel Capital δεσμεύεται να επενδύσει στα καλύτερα ταλέντα από αναρίθμητες πηγές, με στόχο να καλλιεργήσει εξαιρετικές καινοτομίες, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός πολυδιάστατου κοινού."

Μόλις το 15 τοις εκατό των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από επενδυτικά κεφάλαια στις ΗΠΑ έχουν διοικητικές ομάδες στις οποίες ανήκουν γυναίκες, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Babson College, και οι εταιρείες με γυναίκα CEO λαμβάνουν μόλις το 3 τοις εκατό των συνολικών χρηματοδοτήσεων από επενδυτικά κεφάλαια.1 Επιπλέον, λιγότερο από το 1 τοις εκατό των ιδρυτών εταιρειών στη Silicon Valley είναι αφροαμερικανοί ή λατινικής καταγωγής. Σχεδόν το 100 τοις εκατό των χρηματοδοτούμενων ιδρυτών είναι λευκοί ή ασιατικής καταγωγής, σύμφωνα με κλαδικές έρευνες.2

Το Intel Capital Diversity Fund ξεκινά με επενδύσεις σε τέσσερις εταιρείες, οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στα προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης της Intel Capital, στο παγκόσμιο δίκτυό της, την τεχνολογική εξειδίκευση και στην αξία του brand.

•             Brit + Co* (San Francisco). Aπελευθερώνει τη δημιουργικότητα μέσω της εκπαίδευσης, έμπνευσης και υποστήριξης των γυναικών και των κοριτσιών. Πρόκειται για μια πλατφόρμα media και ηλεκτρονικού εμπορίου, με online μαθήματα και ολοκληρωμένα κιτ, τα οποία επιτρέπουν στους δημιουργούς να μάθουν τα πάντα, από καλλιγραφία, μέχρι τη δημιουργία gadgets με την πλατφόρμα ανάπτυξης Intel Galileo.

•             CareCloud* (Miami). O κορυφαίος πάροχος διαχείρισης πρακτικών, ηλεκτρονικών φακέλων υγείας, αλλά και υπηρεσίες και software ιατρικής τιμολόγησης μέσω cloud. Η Intel και η  CareCloud έχουν από κοινού συντάξει ένα σύγγραμμα σχετικά με το cloud computing στον τομέα της υγείας.

•             Mark One* (San Francisco). Xρησιμοποιεί το Intel® Curie™ hardware module, για τη δημιουργία ενός έξυπνου ποτηριού, το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα το ποτό που τοποθετεί σε αυτό ο χρήστης του, απεικονίζει το θρεπτικό του περιεχόμενο και συγχρονίζει όλες τις συνήθειες στο smartphone του χρήστη.

•             Venafi* (Salt Lake City). Αποτελεί το ανοσοποιητικό σύστημα για το Internet (Immune System for the Internet™). H Venafi προστατεύει τα θεμελιώδη στοιχεία για την ασφάλεια online - τα κλειδιά κρυπογράφησης και τα ψηφιακά πιστοποιητικά, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Η Venafi προσφέρει συνεχή εκτίμηση σχετικά με το ποια κλειδιά και πιστοποιητικά είναι έμπιστα, προστατεύει αυτά που χρειάζεται να είναι έμπιστα και διορθώνει ή απενεργοποιεί όσα δεν είναι. Με τη λύση της Venafi για την ασφάλεια κλειδιών και πιστοποιητικών, η Intel μπορεί να συνεχίζει να εισάγει κορυφαίες λύσεις ασφάλειας και τεχνολογίες για το datacenter στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Diversity Fund, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.intelcapital.com