Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Signal Maritime επιλέγει τις cloud λύσεις της Microsoft

microsoft

H Signal Maritime, μια νέα ναυτιλιακή εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2014 από έμπειρα στελέχη της Thenamaris, υιοθέτησε τις cloud λύσεις της Microsoft, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την λειτουργικότητα των εργαζομένων της. Βασικός στόχος της εταιρίας ήταν να δημιουργήσει ένα εύρωστο περιβάλλον πληροφορικής, το οποίο θα επέτρεπε στους υπαλλήλους να εργάζονται και να συνεργάζονται με την απαραίτητη ευελιξία και ταχύτητα, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις ανάπτυξης της εταιρίας. Σε συνέχεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία, αποφάσισε στην υιοθέτηση των παρακάτω λύσεων: Office 365, Microsoft Azure, Yammer και Microsoft Dynamics CRM.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την εξέλιξη της Signal Maritime, προτεραιότητα της οποίας είναι να παρέχει λύσεις εμπορικής διαχείρισης στόλου ποντοπόρων πλοίων, με τη βοήθεια των πιο εξελιγμένων μεθόδων ανάλυσης, με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών και αξιοποίηση των υπό διαχείριση βαποριών. Οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν την εταιρία στην επιλογή των λύσεων της Microsoft, ήταν η αναζήτηση μια σειράς καινοτόμων εργαλείων τα οποία θα λειτουργούσαν μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα. Το Office 365 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού είναι μια σουίτα η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και επαγγελματικά εργαλεία σε ένα σημείο, δίνοντας στους εργαζόμενους την ευκαιρία να παραμένουν παραγωγικοί, από οπουδήποτε και να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους από οποιαδήποτε συσκευή. Η επιλογή του Microsoft Azure, έχει επίσης αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η διατήρηση του κόστος σε χαμηλά επίπεδα, μέσω της δυνατότητας κλιμάκωσης που προσφέρει η πλατφόρμα. Επιπλέον, με την παροχή disaster recovery plan, η εταιρία μπορεί και εξασφαλίζει αδιάλειπτη εργασία στους εργαζομένους της.

Επίσης, το Yammer χρησιμοποιείται για να προσφέρει καλύτερη συνεργασία αλλά και αποτελεσματικότερο συντονισμό μεταξύ των εργαζόμενων, ενώ η υιοθέτηση του Microsoft Dynamics CRM, συμβάλλει στην αποδοτικότερη επικοινωνία και συνεργασία με τους πελάτες της εταιρίας.

Ο Λουκάς Κατής,  Chief Information Officer της Signal Maritime δήλωσε: «Χρησιμοποιώντας τις cloud λύσεις της Microsoft μας δόθηκε η δυνατότητα να χτίσουμε επεκτάσιμα  πληροφοριακά συστήματα σε πολύ μικρό χρόνο με μεγάλη ευελιξία.  Οι υποδομές μας είναι πιο αξιόπιστες, ενημερωμένες και πιο εύκολες στη διαχείριση τους.»

Ο Βαγγέλης Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που η Signal Maritime επέλεξε τις cloud λύσεις της Microsoft για την ενοποίηση των πληροφοριακών της συστημάτων. Είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξης της εταιρίας, καθιστώντας την μια από τις πιο ανταγωνιστικές ναυτιλιακές εταιρίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ