Η Samsung Electronics απέσπασε 80 βραβεία στα iF Design Awards 2023

Μελών ΣΕΠΕ

20 Απριλίου 2023

Η Samsung Electronics Co., Ltd. απέσπασε συνολικά 80 βραβεία στα International Forum (iF) Design Awards 2023, έναν διακεκριμένο γερμανικό διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού. Μεταξύ των διακρίσεων της Samsung, ήταν και ένα χρυσό βραβείο για τον σχεδιασμό του ψυγείου της σειράς Samsung Bespoke Infinite Line και των άλλων οικιακών συσκευών της σειράς[1].


Από το  1953, τα iF Design Awards ξεκίνησαν με την ονομασία Die Gute Industrieform e.V. να πραγματοποιούν ολοκληρωμένες αξιολογήσεις, που μεταξύ άλλων, εξετάζουν τη διαφοροποίηση και την επιδραστικότητα του εκάστοτε προϊόντος σε εννέα κατηγορίες: το προϊόν, τη συσκευασία, την επικοινωνία, την επαγγελματική ιδέα, την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό υπηρεσιών, την εμπειρία χρήστη (UX) και τη διεπαφή χρήστη (UI).


«Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός να συνδέει τις μεταβαλλόμενες αξίες με τις καινοτόμες τεχνολογίες», δήλωσε ο TM Roth, Πρόεδρος στο Κέντρο Εταιρικού Σχεδιασμού της Samsung Electronics. «Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ουσιαστική εμπειρία, που να ανταποκρίνεται στις διάφορες ανάγκες των πελατών και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους».


Χρυσό βραβείο για τον σχεδιασμό που προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες και προσαρμόζεται σε κάθε lifestyle

To Bespoke Infinite Line είναι το premium εντοιχισμένο ψυγείο της Samsung και διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα επιλογών για ψύξη, κατάψυξη ή κελάρι κρασιών και σύγχρονο -αλλά διαχρονικό- αρθρωτό σχεδιασμό που εναρμονίζεται απρόσκοπτα σε οποιονδήποτε χώρο[2]. Απλές γραμμές, υλικά υψηλής ποιότητας και χαρακτηριστικά που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή άνεση και βελτιστοποιούν την αποθήκευση τροφίμων και φαγητού: το ψυγείο Bespoke Infinite Line προσθέτει στις κουζίνες των χρηστών του, αξία που διαρκεί.


Το εξωτερικό του ψυγείου έχει κατασκευαστεί από εξαιρετικής ποιότητας αλουμίνιο, ακόμα πιο ανθεκτικό στα βαθουλώματα και τις γρατζουνιές, που επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό σημαδιών και λεκέδων. Το εσωτερικό του είναι λαμπερό και ραφιναρισμένο χάρη στο Metal Cooling και το Tunnel Lighting – δύο χαρακτηριστικά που αποτελούν την επιτομή της κομψής ισορροπίας μορφής και λειτουργικότητας του ψυγείου.

Η Samsung απέσπασε 80 Βραβεία, για το σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη (UX) σε τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές και Smartphones

Με το σχεδιασμό των Samsung προϊόντων να αναγνωρίζεται σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων iF Design Awards 2023, όπως στις κατηγορίες Product και UΧ, η Samsung Electronics αναδείχθηκε νικήτρια αποσπώντας τον μεγαλύτερο αριθμό βραβείων.


Εκτός από το χρυσό βραβείο για το Bespoke Infinite Line, η Samsung απέσπασε βραβεία στην κατηγορία προϊόντων για την Odyssey Ark, την πρώτη gaming οθόνη σε παγκόσμιο επίπεδο 55 ιντσών με καμπυλότητα 1000R; την Bespoke Jet™, την επαναφορτιζόμενη, ασύρματη σκούπα με το υγιεινό άδειασμα του κάδου με το All-in-one Clean Station™ και το smartphone Galaxy Z Flip4 Bespoke edition.


Επίσης, για το σχεδιασμό τους διακρίθηκε η  βελτιωμένη σε προσβασιμότητα εμπειρία TV UX της Samsung. Περιλαμβάνει έναν Οδηγό Νοηματικής Γλώσσας, βασισμένο σε avatar, και επεξηγεί το μενού της τηλεόρασης στη νοηματική γλώσσα. Επιπλέον, ενσωματώνει το Samsung Space Tycoon, ένα παιχνίδι προσομοίωσης και διαχείρισης στην πλατφόρμα Roblox metaverse, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν, να παίζουν παιχνίδια και να ανταλλάσσουν εμπειρίες μέσα από τη χρήση προϊόντων Samsung.
[1] Η διαθεσιμότητα ποικίλει ανά περιοχή.

[2] Το ψυγείο είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, με τη διαθεσιμότητα άλλων προϊόντων να ποικίλει ανά περιοχή.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ