Νέο Τερματικό Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης Gigabit Ταχυτήτων από την Intracom Telecom

INTRACOM TELECOM
Πληροφορίες Επιχείρησης

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοινώνει τη διάθεση νέου τερματικού σταθμού τεχνολογίας MU-MIMO, WiBAS™ G5 GigaConnect, το οποίο λειτουργεί στις χιλιοστομετρικές συχνότητες (mmWave) προσφέροντας Gigabit διασύνδεση. Το εν λόγω τερματικό παρουσιάζεται στο παγκόσμιο συνέδριο τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona (27 Φεβρουαρίου - 02 Μαρτίου 2023), στο περίπτερο της εταιρείας 7B44.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μπορούν πλέον να προσφέρουν υπηρεσίες ασύρματης συνδεσιμότητας Gigabit ταχυτήτων σε περισσότερα σπίτια προαστιακών και αγροτικών περιοχών εκμεταλλευόμενοι την πρωτοποριακή τεχνολογία και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του συστήματος. Παράλληλα, οι πάροχοι αξιοποιώντας κανάλια μεγαλύτερου εύρους ζώνης έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν πυκνότερα δίκτυα με περισσοτέρους συνδρομητές ανά σταθμό βάσης (PMP Base Station). Το εν λόγω τερματικό, WiBAS™ G5 GigaConnect, προσφέρει αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα, ενώ η ευκολία εγκατάστασης και το ιδιαίτερα μικρό μέγεθός του, το καθιστούν ιδανικό για οικονομικά αποτελεσματικές υλοποιήσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) .

Αυτό το καινοτόμο τερματικό προσφέρει ταχύτητες download 1 Gbps, αξιόπιστη απόδοση και δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ η τεχνολογία MU-MIMO επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος. Προσφέρει, επίσης, προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης, εκτεταμένη κάλυψη στις συχνότητες 24,25-29,50 GHz (mmWave), ενώ οι zero-touch δυνατότητες εγκατάστασης του δικτύου απλουστεύουν και επιταχύνουν τη διαδικασία.

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σημείωσε: «Με τη διάθεση του τερματικού σταθμού WiBASG5 GigaConnect, εκπληρώνουμε την υπόσχεση στους πελάτες μας για ένα τερματικό το οποίο εκτός από τις ταχύτητες Gbps που προσφέρει, είναι παράλληλα συμβατό με τις συσκευές σταθμών βάσης WiBASG5 dual-BS και G5 smart-BS, παρέχοντας 100% επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας υποδομής».

Ο κ. Δημήτριος Παντελόπουλος, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τομέα Λύσεων Ασύρματων Δικτύων της Intracom Telecom, πρόσθεσε: «Αξιοποιούμε την εκτεταμένη εμπειρία και τη συσσωρευμένη πολυετή γνώση της ομάδας Έρευνας & Ανάπτυξης προκειμένου να αναπτύσσουμε τα πλεόν ανταγωνιστικά και καινοτόμα προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό οικιακών και εταιρικών συνδρομητών. Παράλληλα, οι τεχνολογίες μας αναβαθμίζουν τις υπάρχουσες υποδομές τους και μειώνουν το συνολικό κόστος κτήσης (TCO) του δικτύου τους. Η τεχνολογία MU-MIMO του τερματικού WiBASG5 GigaConnect επιτρέπει τη μέγιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος και την ευρεία κάλυψης αγροτικών περιοχών με ταχύτητες 1 Gbps».